TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kärsämäellä taas... (Suke 2009-01-04 12:38)

Kärsämäellä 30 vuoden tauon jälkeen

Jatsari
2009-01-04 22:02

Nuorena poikana 70-luvulla tuli käytyä Katajalla kerran viikossa ja silloin tanssittiin vain tangoa, humppaa, valssia ja jenkka, mutta hauskaa oli. Joskus 70-luvun lopulla tyyli muuttui ja lavatanssit jäi kymmeniksi vuosiksi. Lavatanssit muuttui ravintolatansseiksi, naimisiin meno, lasten syntymät ja monet seikat vaikutti asiaan. Kunnes vuonna 2007 alkoi lavatanssit kiinnostaa uudestaan. Silloin vasta alkoi tanssin opiskelu ja se jatkuu ja jatkuu .....

Se näkyvä muutos Katajalla ainakin on tapahtunut, että naisten paikka on siirtynyt toiselle seinälle. Eihän tällainen naismäärä oven ja esiintymislavan väliin enää sopisikaan. B-oikeudet on myös uutta Katajalla. 70-luvulla käytiin reilusti autossa ryypyllä tai salakuljetettiin taskumatit sisälle ja hauskuus vain lisääntyi. Silloin viinan tuonti tanssipaikalle oli kielletty ja silti iso osa porukasta oli humalassa, nyt sitä myydään tanssipaikalla ja siltä humalaisia on harvassa. Katajainen kansa on sittenkin oppinut käyttämään alkoholia, vaikka monet toisin väittävät.

Väkeä oli laajalta alueelta ja paljon tuttuja Merisärkältä, Urjanlinnasta ja Pyhäsalmesta ja tietysti Kavaljeerin kurssilaisia. Taitavia tanssijoita oli pilvin pimein ja polkallekin uskalsi hakea umpituntematonta, joka myöhemmin osoittautui Humppakimpan jäseneksi. Harmi vain, että oma masurkka ei mennyt alkuunkaan putkeen lauantaina ja kysymyksessä oli vielä naisten haku, se oli suorastaan anteeksiantamatonta. Onneksi tässä on muutama viikko aikaa hioa masurkkaa ennen seuraavaa koitosta.

Pari uutta bongaustakin tuli, kun törmäsin Humppakimpan jäseniin kahvilassa. Suken lukemiin on kuitenkin niin pitkä matka, että taitaa vieteri oieta jo ennen puoliväliä. Eihän bongaukset toki tärkein asia ole, mutta mukava lisä. Harmittavasti yksi bongi meni hukkaan, kun fuskun tohinassa en muistanut kysyä Halsualaisen fuskaajan nimeä. Ehkä vielä tavataan ja sekin asia korjaantuu.

Hyvä, että Kataja on pitänyt pintansa vuosikymmenten saatossa ja tästä on hyvä jatkaa. Viimeistään 24.1, kun Taikakuu esiintyy, pitäisi meikäläisenkin taas olla paikalla.

Kirjoittajan avainsanat: Esiintyjät, suke, humppakimppa

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu