TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Sinistä taivasta ja jouluisia taloja (Pia M 2008-12-27 13:51)

Tanssi on luokittelevaa

Tomy
2008-12-30 15:37

Nyt pompataan alkuperäisestä aiheesta, mutta tähän tahdon kommentoida.

Tanssi on luokittelevaa ja elitistä, mutta samaan aikaan myös kansanomaista ja yhdistävää. Kuka tämän palstan lukijoista tai kirjoittajista olisi valmis maksamaan pelkästä pääsylipusta tanssiaisiin 900¤? Eliitillä on aina ollut omat erilliset sosiaaliset juhlansa ja tapahtumansa. Toisaalta eliitti tarvitsee kansaa ja rahvaanomaisuutta. Lähes kaikki uudet tanssit ja kuviot ovat syntyneet kaduilla, lavoilla, kansanjuhlissa, satamien bordelleissa, kaukana seurapiirien säihkeestä. Yhteistä kaikille ihmisluokille on kuitenkin halu liikkua rytmillisesti ja olla sosiaalisissa kanssakäymisissä muiden kanssa -- siis tanssia!

Luokkajako syntyy sinne minne rajaviiva piirretään. Jos jonkun mielestä raja kulkee avoimissa otteissa, minkäs teet. Harmihan se on, jos siitä hysteriaa, parkua ja meteliä syntyy, mutta mahtuuhan maailmaan sitäkin.

Takaisin aiheeseen (vaikkakin hyvin kaluttuun): olisiko mielestänne erilliset tanssialueet (liikkuvat vs. paikallaan pysyvät) toimivia ratkaisuja? Vai tulisiko tansseja (ja tanssijoita) kehittää paremmin toistensa lomaan sopiviksi?

Kirjoittajan avainsanat: kädenalitanssit, sylitanssit

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu