TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lantionkeinutustekniikka? (Mella 2008-12-03 22:15)

Quizas, quizas, quizas - näinkin voi

Kristoffer
2008-12-18 15:34

Vailla vaikeuksia voin palauttaa mieleen sen hykerryttävän hetken tuona quizas-iltana, jolloin luulin tanssineeni partnerini kanssa sambajiveä. Kun luin myöhemmin Pia M:n tanssiraportin Jäkestä, missä hän kertoo kerrankin saaneensa tanssia salsaa (ja siitäkös intoutui viemään), tajusin että meikäpoika taisi pistellä salsaa järin oivallisesti sambajivenä. Että näinkin voi käydä.

Armoitettu Wikipedia kertoo salsasta: ” Salsa-musiikin rytmi on tyypillisesti kahdeksanjakoinen. Yleensä tanssissa on kolme askelta neljää iskua kohti.” Noinkohan sitten menin, kenties, kenties, kenties. Mutta varmaa on ainakin se, että minun betonilantiolla ei lähimainkaan saatu aikaan näitä seuraavia salsalle tyypillisiä ominaisuuksia, joita Wikipedia kertoo siihen kuuluvan: ”Salsalle ominaista on kissamaisen viettelevä olemus ja nopeat lantion liikkeet.”

Nyt katson tapahtunutta (siis itseäni) kuin laulamaan herkistynyt joulumieli: hellän myötätuntoisesti mutta hymyssä suin kuin joululaulussa ”Kun joulupukki suukon sai”, missä aattoillan ja lahjoista iloitsemisen jälkeen yöpuulle asettautunut Pikku-Jukka kertoo uudelle nallelleen mieltänsä lahjojen saantia paljon enemmän hykerryttävän tapahtuman:

”Mä hiivin saliin päin,
oven rakoon salaa jäin,
kun äidin kanssa joulupukin juttelevan näin.

Voi, mikä nauru syntyiskään,
jos isi sais tietää tään,
että joulupukki suukon sai.”

Voiko juuri tämän lähemmäksi päästä pikkupojan kihelmöivää joulutunnelmaa, minkä tämä ihastuttava laulu kauniin melodian siivittämänä meille välittää. Tämä jos mikä, unohtamatta Tolun ja piparin tuoksuja, on meille sitä lumoavaa jouluntaikaa tässä alas syöksyvien pörssikurssien globaalissa maailmantaloudessa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu