TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ei ollenkaan turhaa! Eli täysin turhaa. Miten olis reisitanssi? (Humppis 2008-12-09 22:14)

Halitanssi ja sylitanssi

Päivi
2008-12-12 11:34

Oikeasta halaamisesta tulee mieleen molempien käsien kiertämien parin ympärille, ja myös pään laskeminen halattavan puolelle (yhdellä kädellä hyvässä ryhdissä halaaminen on sellainen "torjuva" halaus, eli "epähalaus"). Suomessa suljetun tanssiotteen tansseja tanssitaan kuitenkin pääosin vain toinen käsi parin ympärille kiedottuna, ei halausotteessa, joten termi halitanssi on mielestäni hämäävä kuvaamaan yleisesti suljetun otteen tansseja.
Opetuksessa en myöskään lähtisi rikkomaan oman vartalon luonnollista kannatusta, joten halitanssi olisi opetuksessa harhaanjohtava nimitys. Tanssilattialla nupustellessaa saa jokainen tietysti kietoutua parinsa kanssa millaiseen solmuun haluaa.

Sylitanssistakin vielä. Jos unohdamme tässä kohtaa termin seksitanssimerkityksen ja tarkastelemme sanaa vain sanana: Syleilyssä oleminen sisältää vartalokontaktin, mutta suljetun otteen tansseja ei välttämättä tanssita aina vartalokontaktissa, joten termi suljetun otteen tanssit, kaikessa kliinisyydessään, mutta myös neutraliudessaan, on paras kuvaamaan kaikkia niitä tansseja ja tanssityylejä, joita tanssitaan pääosin suljetussa tanssiotteessa.

Jos halutaan kuvailla nimen omaan sellaisia slovareita, joissa hakeudutaan joka kohdasta niin lähelle paria, kuin se pystyasennossa ollen ja liikkuen on vielä mahdollista, silloin ilmaisut halitanssi ja sylitanssi ovat mielestäni ihan kohdallaan.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu