TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ei ollenkaan turhaa! Eli täysin turhaa. Miten olis reisitanssi? (Humppis 2008-12-09 22:14)

Tanssiote

Suke
2008-12-12 10:58

En harrasta kilpatanssia vaan lavatanssia ja tanssin esim. tangon, foxin ja humpan suljetussa otteessa. En oikein ymmärtänyt viittaustasi kilpatanssin tanssiasentoon. Samalla tavallahan siellä muotoutuu suljettu ote kuin lavapuolellakin. Heti kun irroitan toisen käteni daamista, olen avoimessa otteessa, eikä noissa käsitteissä ole sen kummempaa. Käväisepäs seuraamassa lavatanssikisoja ja kuuntele info kisoissa noudatettavissa käytännöistä.

Muistan Joensuun Humpan SM-kisoista ohjeistuksen, että hitaampi eka biisi on tanssittava perushumppana ja toinen nopeampi biisi kävelyhumppana ja molemmat biisit suljetussa otteessa. Nyt sitten alkaa tietysti vänkäys, ettei lavoilla ole mitään sääntöjä...

Nimityksen sylitanssi ymmärrän paremmin ruotsalaisten tapaan tanssia foxtrottiaan. Jos siellä yrittää tanssia suljetussa otteessa, ts miehen vasen ja naisen oikea käsi kiinni, niin se on epäluottamuslause daamille ja signaali, ettei mies halua tulla lähelle. Heidän suljettu otteensa on miehen molemmat kädet naisen ympärille laitettuna. Käsien paikka selässä vaihtelee alueittain eri puolilla maata.

Kirjoittajan avainsanat: tanssiote

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu