TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lavatanssijoilla olisi jo sylitanssin konsepti hallussa (Andreas pks 2008-12-04 0:00)

Termeistä lisää ja Bachatasta

Walker
2008-12-06 16:42

Bachata on vapaa tanssi. Sitä ei ole ainakaan vielä kovin tarkasti erilaisilla säännöillä pilattu. Lähtökohtana voi kuitenkin pitää yksi, kaksi, kolmeneljä, rytmitystä ja rytmin viimeinen isku voi olla TAP, potku tai joku koriste. Sitä voi tanssia kokonaan avoimessa otteessa, vaihtuvassa otteessa, suljetussa otteessa ja lavalle siirrettynä "oikeana sylitanssina". Ja tietenkin näitä yhdistellen. Mitään uutta se ei varsinaisesti tanssillisesti lavoille tuo - onhan niitä sylitanssimaisia piirteitä ollut jo lambadan aikoihin. Sylitanssimaiset piirteet voivat korostua selkeästi voimakkaammin kuin lambadassa - tai sitten niitä ei esiinny lainkaan. Tangon eroottisuus on aivan toista, kun mitä sylitanssin erotiikka on.

Mutta miten bachata soveltuu suomalaiselle tanssilavalle. Bachata ei ole kovin tuikasti sidottu tiettyyn tarkkaan rytmiin. Tai vaikka kysymyksessä olisi ns. tarkka bachatarytmi, niin se on kuitenkin lavatanssijoille helppo kuulla ja sen voi myös tanssia omilla askeleillaan.

Bachataa voi tanssia suomalaiseen tanssimusiikkiin, jos siihen svengaa rytmi yksi, kaksi, kolmeneljä,... , hyvinkin näyttävästi - paikallaan tanssittavana bachatana tai suomalaistyylisesti liikkuvana tanssina lavaa kiertäen. Liikkuvaan bachataan sopii hyvin perusaskellukseksi yksi, kaksi, kolme, TAP, askellus.

Tanssin tyyliä voi vaihdella niin kuin itsestä tuntuu hyvältä. Jokainen voi tehdä itselleen mieluisan bachatan "rankan bachatan ja kepeän fuskun kaltaisen, tai jotain siltä väliltä tai ilman mitään rajoja. Tai vaikkapa sen sylitanssin kaltaisen.

Kirjoittajan avainsanat: bachata, lavatanssi, sylitanssi, lattari

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu