TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lantionkeinutustekniikka? (4711 2008-12-03 19:31)

IP-aattoilta Järvenpäässä -sinitaivainen

Humppis
2008-12-06 11:10

Tylsyyden ja surkeiden kelien merkeissä valahtanut viikko ei ollut omiaan kohottamaan mielialaani itsenäisyyspäivän aaton tanssitunnelmaan, vaikka taattua ja piristävää mutta jo niin tuttua tanssimusiikkiakin oli tiedossa (Sinitaivas jo 15. kerran tänä vuonna).

Sadetta, sumua, lunta ja räntää tarjosi sensijaan talvitaivas. Lenkkejä tuli kyllä runsaastikin tehdyksi, mutta usein kävi niin, että lähtiessä vallinnut pouta (jopa aurinkoinenkin joskus) vaihtui yllättäen sateeksi, joten märkänä yleensä kotiin palasin -hiestäkin kyllä.

Alkuviikosta Jäkeen sovittu kimppakin näkyi sen kummemmin kommentoimatta muuttuneen yksin ajeluksi. No, yksinhän olen yleensäkin tottunut jo vuosikaudet liikkumaan, joten mitään uutta ei tuossa ollut.

Sinnehän sitä lähes oven eteen taas parkkeerasin, joten narikkaa en vieläkään tarvinnut, sillä nyt en edes aiemmin omaksumani tavan mukaan enää sonnustautunut juhlatamineisiin, koska kohde tänä vuonna olikin linnan asemesta keskus.

Eteistervehdysten ja halien jälkeen päädyin pappapenkkiin, minne viihdykkeekseni tosin tuota pikaa laskeutui yli 40 v nuorempi sulotar, jonka kanssa sitten ensivalssitkin hiljalleen hivuttelimme slowarinomaisesti.

Tulihan niitä tuttuja toki muitakin, vaikka menopalsta kertoi Kisiksen vetävän huomattavasti enemmän väkeä. Lopulta oli paikalla lähes normaali määrä vakiväkeä ja sen lisäksi aimo annos ennen näkemättömiäkin. Täyttä siis kuitenkin tuli. Varsinkin avoimen otteen tanssien aikana oli vaikeata löytää vapaata tilaa sen paremmin lattareille kuin swingeillekään.

Sitä viime sunnuntain Kisiksen raportissani hehkuttamaani Raatteen tie-humppaa (nyt kuulemma piippolakit päässä esitettyä) en sitten saanutkaan nauttia, sillä sen aikana satuin olemaan kahvitauolla rahkapiiras nokan edessä ja sen alle menossa. Samalla kulutin tuota taukoaikaa turisemalla toisen ex-sotatyöläisen kanssa. Aihetta emme sivunneet.

Sensijaan kyllä sen Mynämäki-humpan jo sitten myöhemmin sain nauttia ihan orkesterikorokkeen ääressä penkkiä kuluttaen.

Iso murhe kyllä syntyi siitä, että salsat menetin, kun en kahvitauolta ehtinyt ajoissa tyrkylle. Ensimmäinen oli jo puolivälissään menossa, kun vasta saliin kapusin -en toki riviin silloinkaan. Seinään nojaillen siis katselin, kun toiset smurffailivat.

No, tuskin minua niille salsoille olisi kukaan hakenutkaan, sillä kovin hakijat muutenkin katsoivat vaarin vanhaksi ja huonokuntoiseksi, koskapa muutamakin penkistä hakenut kysyi, jotta jaksanko, vai olenko lepäämässä. Mistäpä tuolla olisi päässyt väsymään, kun ei niin kovin paljoa tullut tanssituksi. Tai, niin no, suhteellista kai se sentään on tuokin. Saldoksi kuitenkin kasvoi lähes kohtalainen 19/7.

Naistenhakujen vähyys selittynee osittain sillä, että sen puolituntisen vietin ihan kokonaan juomalasin ääressä ja parikymmentä minuuttia meni varsinaisesta tunnistakin sitten kahvitellen.

Tuntemattomat eivät nyt minuun kajonneet lainkaan, itse sentään kahta ennen näkemätöntä hain.

Viimeisille cha ca-kappaleille en enää keksinyt ketään haettavaksi enkä nähnyt aiheelliseksi sen paremmin sitten viimevalsseillekaan saati encoreille jäädä norkoilemaan, joten poistuin 00.20.

Ai, niin: väliakalevyissä sitä vain jaksaa edelleen löytyä ennen kuulemattomia. Kolme sellaista tuli nytkin.

Uutta minulle oli myös se, että Beatlesin 1964 lanseeraamasta A Hard Day's Night -kappaleesta oli jo varsin varhain tehty cha cha -versio. Tosi hämärästi muistan jonkin ainakin lähelle cha cha-rytmiä menneen resitatiivinomaisen huumoriversion, joka taisi olla melkoisen suosittukin aikanaan. Silloin muinoin tuota liverpoolilaisnelikon alkuperäistä kuitenkaan ei tainnut tulla tanssituksi lainkaan. Nyt tätä kyllä tuli.

Yhteensattuma oli tuossa myös mukana, sillä pari vuotta sitten juuri samassa paikassa orkesterikorokkeen edessä tulin tanssineeksi ensimmäisen kerran Hard Rock Hallelujah'n cha chana. (Mahtoikos olla Taikakuu vai mikä silloin asialla?)

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu