TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Sinitaivas + Yölintu Satulinnassa (Seikkailija 2008-11-30 16:43)

Väki lavoille takaisin

Seikkailija
2008-12-03 21:59

Tarkoitat varmaan millä saadaan uusia naamoja lavoille?

Mielestäni lavoilla kuuluu soittaa tanssimusiikkia. Mutta jo pelkkä määrittely mikä on tanssimusiikkia ja mikä ei, on vaikeaa. Lähtisin siitä että tietty monipuolisuus musiikissa tulisi olla, vaikka se soitettaisiin omanlaiseen tyyliin. Varjokuva on oiva esimerkki siitä, joka luo lavalle sen oman tunnelmansa ja soittaa silti monipuolisesti. Jani&Jetsetters on hyvin samantyylinen bändi, mutta soittaa yksipuolisempaa musiikkia...kellä on enemmän keikkaa?

En ole showmeininkiä vastaan. Itse asiassa mieluummin kuuntelen innokasta bändiä, joka soittaa hieman ontuen kuin väsähtänyttä 250 keikkaa vuodessa puurtavaa esiintyjää, joka laulaa jollottaa kaikki tahtilajit ihannetempoilla ilman laaksoa ja kukkulaa.

Viimeisten vuosien aikana lavoille on pyrkinyt iso määrä uusia nuoria solisteja, joista vain harvalle lopulta on löytynyt riittävästi keikkaa. Se on harmi, sillä juuri näiden sinkut pyörivät radiossa ja houkuttelevat sitä kautta uusia naamoja lavoille. Monissa ei ole mitään vikaa, mutta varsinkin näin talvikaudella on menestyäkseen osattava miellyttää tanssinharrastajia, joiden määrä lavoilla on suhteessa paljon suurempi kuin kesällä.

On hyvä muistaa, että Yölintu nousi "tähtiin" nimenomaan soittamalla nuoruuden innolla monipuolista tanssimusiikkia. Sen merkitys siis oli suuri tanssilavakulttuurille ja se innosti kaikenikäiset tanssin pyörteisiin. Nykyinen Yölintu ei sitä tee. Kaikki yhtyeen porukan kommentit ovat täysin halveksivia tanssikansaa kohtaan. Mutta nyt sitten nähdään tarviiko tanssikansa Yölintua vai Yölintu tanssikansaa...

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu