TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Sinitaivas + Yölintu Satulinnassa (Seikkailija 2008-11-30 16:43)

Sinitaivas + Yölintu Satulinnassa

Seikkailija
2008-11-30 16:43

Paljon oli tanssiväkeä saapunut Satulinnaan nauttimaan Sinitaivaan musiikista. Hieman oli harkinnassa lähteä Valtatie kakkoselle, mutta pikkuFinkut voitti nyt Finkut.

Monesti puhutaan tarvitaanko tanssipaikoilla toista orkesteria ollenkaan. Yksi hyvä monesti riittää, mutta onhan se hyvä, että ns. kakkosbänditkin saavat tilaisuuden näyttää taitonsa ja saavat lavakokemusta. Tällä kertaa oli kuitenkin fiksusti päädytty ratkaisuun, ettei kakkosbändi soita koko iltaa vaan harjoittelee vain yhden kokonaisen setin ja toisen setin loppuillasta, jolloin ei sitten ole enää niin suurta painetta, vaikka soitto olisikin hieman haparoivaa.

Niinpä Sinitaivas soitti vartin tauoilla aina yli yhteentoista asti ja välissä soi levymusiikki. Musiikki oli todella monipuolista ja kaikille tuli varmaankin jotakin. Jopa lindyyn ja salsaan sopivaa musiikkia oli tarjolla. Kaikenkaikkiaan koko ajan näkyi, että ammattitaitoinen bändi oli lauteilla. Volyymit olivat sopivat, tempot kohdillaan ja huumoria soitossa mukana.

Naistentunnin alettua sai sitten illan kakkosbändikin tilaisuuden näyttää kykynsä. Savukone käynnistettiin jo hyvissä ajoin, jotta ujot soittajat uskalsivat tulla estradille. Onhan se kova paikka tulla näin isolle lavalle esiintymään, ihan ymmärrettävää. Myös valoilla yritettiin estää se, ettei näkyisi minkänäköisiä tyyppejä soittimien takana on. Kokemattomuus näkyi monin tavoin. Laulajan ääni ei tahtonut alussa kuulua, mutta se korjaantui nopeasti. Joka kappaleen välissä oli aika pitkä tauko, mikä kuvasti kuinka vaikeaa oli ryhmän saada aloitettua kappale samaan aikaan. Musiikki oli lisäksi suht yksipuolista, oikeastaan vain nopeaa ja hidasta foksia. Osa oli kyllä ihan hyvin esitetty, mutta monipuolisuutta saisi tulla lisää. Eiköhän se siitä ajan mittaan, kun reenikämpällä harjoitellaan uusia tahtilajeja.

Illan viimeinen setti Sinitaivaalta piti väen lattialla. Lopussa tuli vielä kunnon jivet ja nojailuhitaat, jotka upposivat yleisöön. Oli selviö, että Sinitaivas rummutettiin takaisin lavalle. Mukavat fuskut sieltä vielä pärähti soimaan. Sitten jo olisikin ollut aika kakkosorkesterin päästä takaisin, mutta yleisö oli eri mieltä. Taputus, rummutus ja Si-ni-tai-vas-huudot alkoivat uudestaan. Kakkosorkesterin fanit olivat hämillään, sillä he tietenkin olisivat halunneet vielä kuulla hetken oman suosikkinsa soittoa. Myös Sinitaivaan pojat olivat hieman ihmeissään, sillä he eivät olisivat halunneet viedä hyvää harjoitteluaikaa kakkosorkesterilta. Mutta eihän siinä mikään auttanut, kun yleisö vaati nähdä ykkössuosikkinsa vielä kerran. Kakkosorkesterin luvalla tulivat heittämään vielä yhden rokin ja sehän villitsi yleisön. Itse pistelin sen mainiona BWna. Pojat olivat selvästi mielissään suosionosoituksista, vaikka onhan se harmi, että ykkösorkesteri jättää toisen niin varjoonsa.

Jalat olivat jo aika puhki, mutta päätin silti vielä jäädä kuuntelemaan tämän toisenkin bändin soitantaa. Iso osa kuitenkin jo lähti tässä vaiheessa. Vieläkään he eivät uskaltautuneet esiintymään kuin savuverhon takaa, mutta mikäs siinä kun soitto kuului. Montaa kappaletta eivät he sitten enää ehtineetkään soittaa. Kaiken kukkuraksi he olivat unohtaneet haitarinsakin jonnekin ja eivät vielä osaa soittaa valsseja ilman sitä. Noh, kyllä se kokemus siitä karttuu. Onneksi sentään olivat ottaneet levyn mukaan niin saimme sentään tanssia viimeiset valssit.

Kaikenkaikkiaan huippuilta ja ruuhkakaan ei ollut paha kuin ihan keski-illasta, mitä vähän etukäteen pelkäsin, kun tiesin Sinitaivaan olevan esiintymässä. Tästä on hyvä jatkaa ja ehkäpä tulee eksyttyä vielä Yölinnunkin keikalle, kun laajentavat vähän repertuaariaan, oppivat soittamaan valssit ja kiva olisi myös nähdä minkälaisia veikkoja lavalla musisoi. Ainoaksi esiintyjäksi heistä ei kyllä vielä ole, eikä taida kyllä kappalevalikoima riittääkään täyspitkän illan hoitamiseen kuten Sinitaivaalla. Mutta tsemppiä uralle!

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu