TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Miten niin on... (Suke 2008-11-28 0:16)

Löytyisikö sitten joku muu laji? Easy Jive?

Walker
2008-11-29 10:05

Easy jive on hiukan laajemminkin käytetty käsite. Ainakin fusku/single time swing, bugg, modern jive/french jive, lavarokki, blunkan rokki... sijoittuu usein easy jive sateenvarjon alle.

Aloitampa tällä kertaa hiukan tutummasta ympäristöstä.

Monille on varmaan tuttu tilanne kun jive ja bw-kursseilla on käyty tanssin kulkua ja kuvioita läpi kävellen. Periaatteessa modernjive on saman asian tanssillisempi muoto. Siis kuudella tai neljällä askeleella kävelty jive ja bw kuvioita. Kun sama tehdään tanssina niin silloin askelletaan askel iskulle ja yleisin tapa näyttäisi olevan 4-count periaate - riippumatta siitä tanssitaanko 1, 2, jivemäisesti rock-askel vai buugimaisesti. Jo alusta alkaen kannattaa omaksua askelille vapaat suunnat.

Kun tanssista alkaa muodostumaan rutiinomainen, niin siihen voi liittää käytännössä lähes kaikki kuviot mitä yleensä kävelyaskelluksella voi paikallaan tanssittuna käden ali tanssia. Kun tanssin vie Buggin vientiä ylemmpänä, niin jo pelkästään tämä tekee tanssiin erilaisen tunnun kuin jos se olisi buggmaisesti vietyä (Mitä on buggmainen vienti). Kun lisäksi tanssii paikallaan ja linjassa niin modern jiven formaatti on valmis - vaikka siihen tanssiikin sitä pyörivää ja pyöreitä buggmaisia osuuksia runsaastikin väliin.

Olen alussa opetellut jivemäisen muodon - siis rock-askeleella - mutta nykyisin askeleet menee vähän minne sattuu. "Vahvoihin" bugg-tyttöihin on joskus pakko käyttää selkeää viennin ennakointia ja vahvennettua vientiä, tai muuten tulevat vastaan vaikka vien taakse.

Kirjoittajan avainsanat: easy jive, rokki, lavarokki, modern jive, bugg, askel, isku, French Jive, helppo, tanssi

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu