TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssin harjoittelusta ja onnellisuudesta - mistä opetus pitäisi alkaa? (MLeena 2008-11-26 11:27)

Miten niin on...

Seikkailija
2008-11-28 13:07

Stefanus jo tuossa vastasikin yhteen oleellisen asiaan eli siihen, mikä on tavoitteena. Jokaikinen tanssi on älyttömän vaikeaa oppia hyvin, mutta sellaisen tason saavuttamiseen, millä on jo mukavaa tanssia lavalla ei sitten vaadita niin mahdottomia suorituksia.

En tunne kaikkia maailman kädenalitansseja, mutta jos nyt vertaa muihin lavoilla yleisesti tanssittaviin lajeihin (fusku, jive, boogie woogie, lindy hop ja lattarit) niin onhan pelkästään jo rytmin kuuleminen helpompaa bugg-musiikista kuin näistä muista. Toki buggia voi tanssia melkeen mihin tahansa musiikkiin, mutta jos aloittelija menee lavalle niin todennäköisesti hän yrittää tanssia buggia silloin, kun orkesteri ilmoittaa bugg-musiikkia.

Miehelle on oleellista, että hän oppii ajoittamaan viennin oikein. Tätä helpottaa huomattavasti buggin tasatahtisuus. On huomattavasti hankalampaa ajoittaa viennit esim. fuskussa, missä lasketaan hidas-hidas-nopea-nopea. Huomio kuluu siihen, että jalat pysyvät rytmissä ja sitten kädet tekevätkin mitä sattuvat. Buggin opetuksessa pystyy ehkä helpommin keskittymään puhtaasti viennin ja seuraamisen opetukseen, mistä sitten on hyötyä kaikissa muissakin lajeissa.

Niin, tällä hetkellä miehen perusaskel buggissa on vapaa. Periaatteessahan tämä voi tarkoittaa mitä tahansa paikallaan seisomisen ja konkaritason jalkakikkailujen väliltä. Käytännössä tanssin täytyy kuitenkin olla liikkuvaa, siksi aloittelijalle ainakin itse opettaisin ihan askel per isku paikallaan, laskien 1-2-3-4 tai vain 1-2. Seuraavaksi sitten kehottaisin liikkumaan askelilla ympäri salia. Kun tämä alkaisi mennä rytmiin, alkaisin puhua baunssista ja joustosta yms.

Kirjoittajan avainsanat: bugg

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu