TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Laulun tulkinnasta (Jenkkis 2008-11-22 16:08)

Laulun tulkinnasta

Kristoffer
2008-11-23 9:53

Tarkoitukseni oli lauantai-iltana syödä iltapalasta ja valmistautua katsomaan televisiosta Kummisetä kakkosta klo yhdeksän aikoihin. Tämä oli vakaa aikomukseni, mutta sitä ennen poikkesin vilkaisemaan tanssinetin monimuotoista ja rikasta aluskasvillisuutta. Tämä poikkeama muutti iltani kulun, eikä yksistään illan vaan suurimman osan yöstäni.

Sen sileän tien unohdin Kummisetä-elokuvan kuin myös iltapalani, sillä Jenkkiksen (jolle täten välitän suuren kiitokseni) lahjoittama –ja nimenomaan lahjoittama – vihje katsoa Youtuben videoclippi Israel IZ Kamakawiwolen laulamana Somewhere Over the Rainbow / What A Wonderful World-laulut.

Olin enemmän kuin myyty kun kuulin nyt ensi kerran tuon sympaattisen Havaijilaisen 38-vuotiaana kuolleen miehen lauluäänen. Jos maan päällä on mahdollista nähdä paratiisin värejä, tämä ääni on yksi niistä kauneimmista väreistä. Naulittuna kuuntelin tuota taivaallista ääntä, jonka laajuus, jonka huilumainen ohenneääni, jonka karheus, vokaalien harmonia sai minut sellaisen liikutuksen valtaan, että yöstäni tuli repaleinen mutta ihanan tunteellinen, ja kun lopulta aamuyön puolella vaivuin hiljaiseen uneen, olin onnellinen: ”sateenkaari vie maahan satujen…”

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu