TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Hietsulla hikoilemassa (Suke 2008-11-09 23:49)

Viennin odotus, hohhoijaa haukotus

Andreas pks
2008-11-11 0:06

Suke: ...,joten tilaa oli hyvin pyörähdellä. Pyörähtelyssä oli käydä yhden neidon kanssa hassusti, kun hän ei ilmeisesti ollut tottunut siihen, että mieskin voi pyöriä etenevästi useamman kerran kädenali. Oletuslinjalle lähti ja sain melkoisen nykäisyn kesken pyörimisen oikeaan ojentajalihakseen. Kramppi ojentajassa, enpä muista koskaan vastaavaa sattuneen. Ehkäpä siinä tuli opetus daamillekin, että vientiä ehkä kannattaa odottaa, eikä olettaa tulevaa...

Jos mies ei vie minnekään niin nainen odottaa vientiä eikä tee mitään kuin vaan perusaskelta esim. Fuskussa.

Jos miehen käsi on pystyssä ylhäällä niin se ei merkitse mitään. Naisen pitää odottaa vientiä ja ellei sitä tule niin odottaa vaan.
(Voihan siellä käden ali mieskin pyöriä, joten nainen ei saa ennakoida ilman vientiä, oma lisäykseni)

Suunnilleen näin on Antti Palken nyt 3/4 illan opetuksessa opettanut meille (`Oulun kasvatteja`:).
Hän ei ole juuri opettanut kuvioita mutta on opettanut tanssimaan.
Värikkäällä tavallaan työntää huumoria joka käänteeseen, saa posket kipeinä nauraa vähän väliä.
Ihmettelee sitten, että "miten teitä on vielä näin paljon vaikka ei ole opeteltu kuvioita". "Oppilaat sanovat yleensä että tämä on tylsää kun ei opetella kuvioita" hän mainitsee. No ei ole ollut tylsää vaan kaikkea muuta.

No eihän se nainen koko päivää jaksa odotella tietenkään ja miehen täytyy keksiä tekemistä koko ajan niin, että tanssin mielekkyys säilyy.
Toiset opettajat sanovat, ettei se kuvioiden määrä ratkaise tanssin nautittavuutta vaan kannattaa opetella ja viedä hyvin vain muutamia kuviota.

Tänään oli sitten pienoinen kuvio, jossa naisen käden vastetta tarvittiin ja viennin odotusta eikä sitten nainen pystynyt minnekään muualle pyörimään kuin miehen vientiin ja oikein.

On tärkeää kerrata perusjuttuja, että pystyy tanssimaan ja tanssilavalla sitten irrottelemaan oman maun mukaan opittujaan.

t. Andreas pks

Kirjoittajan avainsanat: Andreas pks

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu