TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
La 25.10.08 Satulinna: Anneli Mattila & V.I.P, FBI Beat (Mikko 2008-11-02 15:07)

Tanssiminen musiikkiin vs. tanssiminen vientiin

Twototango
2008-11-04 16:13

Olen parisen kertaa törmännyt sellaiseen, että nainen pyrkii lähes yksinomaan seuraamaan vientiä musiikkiin tanssimisen kustannuksella. Siitä seuraa se, että nainen on auttamattomasti aina myöhässä viennistä eikä vienti-seuraaminen pelaa oikein ollenkaan.

Jos seuraa pelkästään vientiä, reaktioaika miehen liikkeeseen vastaamiseen ei yksinkertaisesti riitä. Siksi naisen täytyisi tanssia ensisijaisesti musiikkiin ja vasta toissijaisesti kuunnella vientiä. Kun tanssii musiikkiin, liikkeelle lähtö on jo tapahtunut, jolloin sen liikkeen mukauttaminen vientiin vie huomattavasti vähemmän aikaa.

Tällainen pelkkään vientiin tanssiminen on viejän kannalta kokemukseni mukaan jopa hankalampaa kuin naisen vieminen tai se, että nainen on aloittelija ja seuraamiskyky siksi vielä huono. Lähes aina näissäkin tapauksissa nainen tanssii kuitenkin ensisijaisesti musiikkiin, jolloin viejä pystyy vientiään tilanteeseen sopeuttamaan. Pelkässä vientiin perustuvassa tanssimisessa viennin sopeuttaminen on mahdotonta.

Ennakointi on tähän taas jotakuinkin vastakkainen ilmiö. Se on myös omalla tavallaan viejän kannalta hankalaa, mutta siinäkin liike on kuitenkin jo olemassa, joten siinäkin viejä pystyy hieman sopeuttamaan vientiään. Ennakoiminen on oikeastaan lievää naisen viemistä.

Harvinainen ilmiö siis kaiken kaikkiaan. Se kuitenkin paljastaa sen, että ensin tulee tanssiminen musiikkiin (tai viejän rytmiin, jos viejä ei tanssi musiikkiin) ja vasta sen jälkeen tulee tanssiminen vientiin. Ei päin vastoin.

Kirjoittajan avainsanat: vienti, seuraaminen

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu