TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Onko bändi parempi kuin solistinsa? (Patakuningas 2008-11-02 14:28)

Onko bändi parempi kuin solistinsa?

Patakuningas
2008-11-02 14:28

Vähän liian usein olen kokenut tanssi-illan alkaessa ja loppuessa, että tanssillinen ja toisinaan jopa musiikillinen anti hyytyy, kun solisti ilmestyy korokkeelle.

Tanssi-illan alkaessa ja lopussa kun bändi on yksin, niin usein musiikki on tanssillisesti nautittavaa ja monipuolista. Samoin bändin irroittelu ja luovuus kukkivat. Näistä hetkistä nautin. Valitsen aina tanssipaikan yhtyeen mukaan - en solistin.

Jotenkin tulee sellainen olo, että yhtye joutuu jarruttelemaan luovuuttaan ja taitojaan, kun solisti ilmestyy siihen eteen. Solistilla voi olla yksitoikkoinen ja myös vanhahtava ohjelmisto. Toisinaan bändin jäsenen laulutaito saattaa jopa ylittää solistin taidon/tulkinnan. Yhtyeen jäsenet tietävät itse tilanteen - onko etuhenkilö jarru vai lisäarvo?

Bändi on tiiviimmässä kosketuksessa tanssiyleisöön, koska he soittavat koko monituntisen illan. Etuhenkilö kuittaa vain 90 min, ison osan tilistä ja istuu muun ajan pukukopissa. Tuntuu siltä, että yhtye joutuu tinkimään paljosta etuhenkilön vuoksi. Myös rahasta.

Joissakin tapauksissa kävisin mieluummin joidenkin yhtyeiden keikoilla, jos siellä ei olisi solistia. Millaisia näkemyksiä ja kokemuksia teillä muilla on?

Kirjoittajan avainsanat: solistit, solisti, iskelmätähti, yhtye, bändi, musiikki, tanssiminen

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu