TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssin hyödyntämisestä (4711 2008-10-22 12:25)

Tanssin hyödyntämisestä

Seikkailija
2008-10-22 23:36

Erinomainen aihe jota on syytä pohtia, koska liikunnan väheneminen yhteiskunnassamme heijastuu jollakin tavalla meihin kaikkiin, vaikka itse liikkuisimmekin riittävästi. Erityisesti kakkostyypin diabetes lisääntyy sellaista tahtia, että sen hoitokulut kasvavat kestämättömiksi.

Nykyään mielestäni liikaa toitotetaan vain liikunnan tärkeyttä ja kaikkia patistetaan lenkille tai salille. Unohdetaan se että liikunnan tulisi olla mielekästä. Kaikkien ei tarvitse ähkiä salilla eikä kaikkien tarvitse juosta maratonia. Tärkeintä että löytää jonkun tavan itselleen, millä ylläpitää kuntoa.

Luin tuossa taannoin kirjaa veriryhmädieeteistä. Perinteinen lääketiede tyrmää kai teoksen, mutta ihan sama, kirjan pointti on kuitenkin se, ettei sama ruoka sovi kaikille eikä samanlainen liikunta sovi kaikille. Ts. jotkut virkistyvät, kun he saavat laittaa kroppansa äärirajoille ja hiki virtaa. Toiset taas tulevat siitä kipeiksi ja joutuvat ehkä toipumaan rajusta liikunnasta viikon. Heille taas sopii esim. tunnin mittainen kävelylenkki tai vaikkapa perinteiset tanssit! Ihmisten aineenvaihdunnoissa on niin suuria eroja ja samoin ruumiinrakenteessa. Olisi ennemminkin ihme jos kaikki rakastaisivat juoksemista.

Tanssi on siitä erinomainen liikuntamuoto, sttä sitä voi harrastaa sekä matalalla että korkealla sykkeellä. Tanssiseuroissa voi valita itselleen miellyttäviä lajeja ja lavoillakin pääsee aika hyvin määräämään mitä kappaleita haluaa tanssia ja mitä ei. Haastetta riittää vaikkapa nopeassa boogiessa, polkassa tai salsassa.

Enpä tiedä auttaako adressit parantamaan tanssin asemaa. Tärkeintä on saada paljon positiivista julkisuutta tanssille ja tarjota mahdollisuuksia niille, jotka tanssia haluavat alkaa harrastaa. Tanssiseuroihin pitäisi tulla lisää nuorten tanssiryhmiä, missä suunnilleen samanikäiset pääsisivät reenaamaan yhdessä. Nyt vain rohkeimmat (lue tytöt ;)) uskaltautuvat vanhempien sekaan kursseille. Tämä selvästi haittaa, koska kursseilta on paljon helpompi ponnistaa lavamaailmaan kuin kylmiltään. Kurssien kautta oppii kuitenkin jo tanssien alkeet ja on tuttuja joiden kanssa hengata lavalla. Uskon että tätä kautta se lähtee!

Kirjoittajan avainsanat: liikunta, nuoret

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu