TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Miksi Pekkaniskan Pojat eivät sytytä yleisöä (Janne83 2008-10-05 21:23)

Hiljainen jää häviölle

Walker
2008-10-12 13:36

Makuasioita, mutta myös äänen laatua ja voimakkuutta. Hillityllä voimakkuudella bändi jää helposti yleisilmeeltään kakkoseksi, jos toinen bändi soittaa selvästi kovemmalla äänenvoimakkuudella ja jos sointi on muutenkin laadultaan hyvä. Olisiko tässä nyt käynyt niin että toisella bändillä olisi ollut selkeästi PNP:tä kovenpi äänenvoimakkuus ja laatu lisäksi hyvä. Tomi Mrkkola ja bändi soivat yleensä hyvin ja suhteellisen kovalla äänenvoimakkuudella. Tässä voisi olla yksi selitys, miksi PNP olisi kuulostanut vaisummalta. Nyt en paikalla ollut kuulemassa.

Äskettäin olen kuullut molemmat bändit samalta lauteelta. Silloin PNP ja Markkola ja bändi soittivat vertailukelpoisella äänenvoimakkuudella ja hyvälaatuisesti ja tässä suhteessa bändit olivat mielestäni hyvinkin tasavertaiset. Tyylitkin mielestäni täydensivät sopivasti toisiaan.

Äänenvoimakkuus tekee omat jipponsa, ja se hiljaisemmalla voimakkuudella soiva bändi on valitettavasti se häviäjä. Varsinkin silloin, kun kovaa soiva soi myös hyvälaatuisesti. Mutta tämän kun tiedostaa, niin sen hiljaisemman äänen voi mieltää aivan eri tavalla.

Kirjoittajan avainsanat: äänenvoimakkuus, ääni, voimakkuus, äänenlaatu, tanssimusiikki

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu