TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssipaviljonki vastaan Makasiinipuisto (Kaminiitto 2008-10-05 9:59)

Tanssipaikkapula - tai liian kaukana

Seikkailija
2008-10-08 12:56

Voisiko olettaa että jos Tampereelle perustettaisiin lavatasoinen tanssipaikka, ettei sielläkin porukka olisi "sisäänlämpiävää". Sisäänlämpiävyyden tunne syntyy siitä, jos paljon toisilleen tuttuja on samassa paikassa yhtäaikaa ja tämä toteutuu, jos tanssipaikka sijaitsee jonkun ison kaupungin lähellä, jossa on paljon tanssinharrastajia.

Satulinna on mielestäni paikka, jossa väen vaihtuvuus on lauantaista toiseen suurta. Toki kaikilla lavoilla on varmasti vakikävijänsä, mutta erot ovat suuria. Miksi näin sitten on? Mielestäni syy on se, että Satulinna sijaitsee moottoritien läheisyydessä, jonne on helppo ja nopea tulla kauempaakin. Lisäksi esiintyjävalinnat ovat olleet aika onnistuneita. Näin väki sekoittuu paremmin ja jotta miehetkin saavat tanssia, niin heidän täytyy hakea itselleen vieraampiakin naamoja. Treen lähilavat (Tanssikrouvi, Kisaranta ja Kerhola) eivät ole lauantailavoja eivätkä sijaitse yhtä hyvällä paikalla maantieteellisesti, joten se johtaa siihen, että paikalla on enemmän vakikävijöitä. Lauantai kun kuitenkin on yleensä paras päivä ihmisille matkustaa vähän kauemmaksi.

Mahdotonta sanoa toisiko lauantaipaikan perustaminen Tampereelle mitään parannusta. Sitä paitsi on vaikea löytää Tampereen seudulta sopivaa paikkaa, kun lava vaatii paljon tilaa ja on vaan käytössä kerran viikossa. Täytyy sanoa, että on tämä hyvin hankala harrastus tai sitten vaan tanssiharrastajat ovat hankalia. ;)

Ps. Itse olen kyllä ihan tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen. Rahaa palaa matkustaessa kauemmaksi, mutta ainahan harrastuksiin rahaa palaa ja näin toisaalta tutustuu ihmisiin laajemmalta alueelta.

Kirjoittajan avainsanat: Tampere

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu