TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssipaviljonki vastaan Makasiinipuisto (Kaminiitto 2008-10-05 9:59)

Tanssikurjuus Helsingissä

Jami
2008-10-05 10:23

Näyttä siirtyvän helsinkiläisten tanssikurjuus ikuisuuden ajassa eteenpäin, kun politikot eivät uskalla tehdä päätöksiä vedoten luhistuvien tiilikasojen kulttuuriarvoihin.

Tulin muutama tunti sitten kotiin Helsingin yöstä. Vanhan tanssikellarissa esiintyi Janne Tulkki, Jani Wikholm ja Juha Metsäperä ja Tulinen sydän-yhtye. Pojat ovat Tapio Rautavaaran jäljillä teemana Kulkurin taival. Hyvin esiintyivät, Rautavaaran lauluja lauleskelivat. Aivan tanssittavia tulkintoja.

Mutta:

Tanssilattia saisi olla ainakin kymmenen kertaa suurempi tuolle tannsijamäärälle. Fanittajat ottivat lavan etusesta tilan ensimmäiselle tolpalle asti, jolloin tanssijat kiersivät vain puolta lattiaa, jos siinä ryysiksessä mitään edes pystyi tanssiaskelilla etenemään. Suuri osa yleisöstä istui vaan pöydissä todeten tanssimisen mahdottomuuden.

Nyt kuukauden sisällä valitaan taas uusia päättäjiä, mutta ei uusien päättäjien päätöksen teossa mitään muutosta tapahdu. Ihmisten harrastus- ja vapaaajan toiminta ei ole kulttuuria, niinkuin ei ollut Rautavaarakaan aikoinaan. Nykyisin Rautavaaraa kyllä arvostetaa.

-jami

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu