TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Huikaiseva loppunäytös riutalla..Ei ehkä ihan niinkään. (Milonguero 2008-09-01 1:47)

Riutan historiaa ...

Tapani
2008-09-09 19:59

Ennen Riutan remonttia muutama vuosi takaperin nykyinen ulkokehä oli suureksi osaksi täytetty narikalla, kahviolla ja naistenrivillä. Koska ulkokehä oli suureksi osaksi kokonaan tanssilta suljettu etenevät tanssijat eivät yleensä katsoneet tarpeelliseksi koukata sen kautta niissä paikoissa missä se olisi periaatteessa ollut mahdollista. Näinollen paikallaantanssijat pesiytyivät näihin koloihin eikä tästä aiheesta ollut mitään aihetta vääntää kättä.

Kun kahvio siirrettiin etenevien tanssien tanssiminen ulkokehällä tuli periaatteessa mahdolliseksi. Jos katsotaan puhtaasti lavan muotoa ja pömpeliä niin mitään estettä siirtymiseen muilla lavoilla käytössä olevaan systeemiin ei ole. Nykykäytännölle on kuitenkin muitakin hyviä syitä kuin vakiintunut tapa.

Ensinnäkin naistenrivi on edelleen ulkokehällä, joka tarkoittaa sitä että usein ulkokehä on siltä kohtaa enemmän tai vähemmän tukossa. Jos paikallaantanssijat täyttävät samaan aikaan sisäkehän siitä kohtaa ei mennä mitenkään. Ja sitten on pylväät, mitkä olisivat etenevien tanssijoiden tiellä jos kädenalitanssijat eivät kansoita sisäkehää täysin. Erityisen ongelmalliset pylväät olisivat naistenrivin kohdalla, koska naismassa pakottaisi etenevät tanssijat menemään naisten ja paikallaantanssijoiden välistä juuri pylväiden kohdalta. Lavan edessä sama juttu. Narikka on myös ulkokehällä, joka saattaisi osoittautua epäkäytännölliseksi jos lava on täynnä ja kädenalitanssijoiden suuri massa puskisi ohi juuri siltä kohtaa.

Perinteiseen malliin siirtyminen voi äkkiseltään vaikuttaa hyvältä idealta, mutta veikkaan että jos niin oikeasti tehtäisiin niin nimenomaan eteneviä tansseja tanssivat kiroaisivat. Paikallaan tanssijoita se ei haittaisi.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu