TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Huikaiseva loppunäytös riutalla..Ei ehkä ihan niinkään. (Milonguero 2008-09-01 1:47)

Riutan historiaa ...

Ranskalaisetkorot
2008-09-09 18:58

Päivi: *No nyt saammekin ilmeisesti ihan uutta "todistaja-aineistoa" Riutan historiasta "silminnäkijältä". Millainen tuo käytäntö on aikoinaan ollut? Ja koska?*

Pikkulikkana asuessani lavoilla 70-80 luvun vaihteessa kävin joskus Riutallakin tanssimassa vaikkei se kantapaikkani silloin ollutkaan. Tanssimme Riutalla silloin valssit, jenkat, polkat, foksit, tangot, humpat ja jivet ihan niinkuin muuallakin.

80-luvulla tuli sitten lisää kädenalitansseja ja meikä jatkoi lavaelämää vaikka se näin jälkikäteen hiukan naurattaakin ... ohjelmistoon tuli esim. fuskua, kuviohumppaa ja jotain muutakin kädenalitushömppää, tuolloin käydessäni Riutalla edelleen satunnaisesti en huomannut enkä kuullut mistään erikoiskäytännöistä vaan tanssimme ihan samanlailla kuin muuallakin.

90- luvulla huomasin kotona asumisen olevan paljon ihanampaa kun oli oma pikkuperhe. Jokusen kerran kuitenkin tuolloinkin Riutalle poikkesin ja sama käytäntö siellä näytti olevan kuin ennenkin, varattuakin vietiin foxilla pitkin lavan reunoja leveesti oikeen.

Tällä vuosituhannella vasta kolmisen vuotta sitten luin tältä palstalta näistä erikoiskäytännöistä. Olen kyllä huomannut että jotkut näitä ohjeita jopa noudattavat mutta kyllä siellä tänä kesänäkin on tanssittu ihan miten sattuu.

Päivi: *Mielenkiinnolla seuraan, kun koitat muuttaa tätä Riutalla ainakin 15-20-vuotta vallalla ollutta käytäntöä, jossa kädenalitanssijat eivät tanssi keskellä, vaan reunoilla.*

Voi kuule ! Maailmassa on niin paljon muutakin oikeasti mielenkiintoista tekemistä kuin jonkun Riutan tänssikäytäntöjen muuttaminen. Siellähän voi edelleenkin tanssia niinkuin itse parhaaksi näkee ;)

Päivi: *Jos etenevän tanssin väylä on pömpelin ympärillä kapea, niin miettikään KUINKA kapea se olisikaan, jos sama kädenalitanssijamäärä siirrettäisiin lattian keskelle*

Viimeksi tanssimme kultaseni kera foxia pitkällä askeleella, taivutuksin ym. omilla sovellutuksillamme reunoilla muutaman kerran kun ei jaksettu koko iltaa kädenalittaa ja hyvin meni. Joskus jatkoimme jivellä kesken kappaleen jos ei päässyt esim. orkesterin kohdalla läpi etenemään. Kyllä sopu tilaa antaa. Emme ole mitään koheltajia vaan otamme aina huomioon muutkin.

Nyt ei kai kannata enään jatkaa tätä paskanjauhamista kun Riuttakin on suljettu. Vai mitä ?

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu