TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Huikaiseva loppunäytös riutalla..Ei ehkä ihan niinkään. (Milonguero 2008-09-01 1:47)

Riutalla paikallisen tilanteen mukaan

Walker
2008-09-02 21:57

Riutalla on aina kädenalittelut tanssittu uloimmalla kehällä ja esiintymislavan edessä. Vanhan kahvioalueen ja esiintymislavan välissä, eli takaoven paikkeilla, oli myös hyvä suvantopaikka kädenalittelijoille. Järjestely on toiminut menneinä vuosina hyvin, kun kädenalittelijoiden määrä on ollut nykyistä pienempi. Ainoastaan satunnaisesti oli pientä ruuhkaa esiintymislavan edessä. Naisten rivi oli usein kaksiosainen ja taaemman rivin sekä etummasen rivin välissä oli usein myös tilaa, ja myös se käytettiin kädenalitteluihin. Ja kun naisten määrä riveissä väheni niin näin vapautui lisää tilaa.

Riutalla on aina paikallaan tanssittavat tanssit tanssittu ulkokehän suvantopaikoissa ja nykyinen suositus ei vanhaan käytäntöön verrattuna muuta juurikaan mitään. Ainoastaan paikallaan tanssijat siirtyisivät esiintymislavan ja pömpelin välistä ulkokehälle ja eteneville tanssijoille jäisi yhtäjaksoinen vapaa tila tanssia.

Aikaisempaan erona on lähinnä vanhan kahvion tilan muuttuminen tanssitilaksi. Nykyisin naisten rivi, kahvion portaiden läheisyyteen ja narikan läheisyyteen kerääntyvät "katselijat" ja esiintymislavan eteen kerääntyvät fanit katkaisevat ulkokehän - aika totaalisestikin kun paikalla on paljon väkeä. Käytännössä ulkokehän tilanne ei ole muuttunut juuri ollenkaan aikaisempaan verrattuna - siitä kahvion poistamisestakaan huolimatta.

Silloin kun paikallaan tanssijoita on runsaati ja täyttävät pömpelin ja esiintymislavan välisen tilan koko leveydeltään, niin tämä tanssijoiden määrä ei edes sisäkehälle sopisi ja heidän olisi pakko tanssia myös osittain seuraavalla viereisellä kehällä. Tässä tilanteessa ei olisi etenevien tanssijoiden käytössä ainoatakaan vapaata kehää ja kaiken lisäksi pömpelin ja esiintymislavan väli olisi edelleenkin ahdas. Ulkokehän suvantopaikkoihin paikallaan tanssijat sopisi hyvin ja näin eteneville tanssijoille jäisi kaksi vapaata kehää käyttöön.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu