TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Huikaiseva loppunäytös riutalla..Ei ehkä ihan niinkään. (Milonguero 2008-09-01 1:47)

Riutan erityispiirteet

Pia M
2008-09-02 10:29

Mie tässä mietin, että Riutan suhteen on semmoinen tietty imago-oravanpyörä käynnissä.

Kaikkein yleisin valitus minkä Riutasta kuulee, on se että suljetussa otteessa tanssivat eivät löydä paikkaansa. En muista että kädenalittajat hirveästi olisivat valittaneet että he eivät mahdu mihinkään - kädenalittajatkin valittavat, kun suljetussa otteessa tanssivat eivät löydä paikkaansa.

Suljetun otteen suosijat kokevat, että Riutta on hankala ja ahdas paikka tanssia suljetussa. Kädenalittajat taas viihtyvät Riutalla, koska rehellisyyden nimissä siellä ON heille enemmän tilaa. Vaikken matematiikassa niin kovin hyvä olekaan, niin ymmärrän kyllä että ympyrän ulkokehä on suurempi kuin sisäkehä, jolloin ulkokehälle mahtuu enemmän kuin sisäkehälle.

Lisäksi Riutan kulttuuri on sellainen, että kädenalittajat nyt vain levittäytyvät kuvatunlaisesti: kasaantuvat liiaksi esiintymiskorokkeen eteen ja se, että taaempanakin, missä on väljempää, kädenalitanssijat levittäytyvät osin seuraavankin tolppavälin alueelle, ahdistaen suljetun otteen tanssijat tanssimaan vain sisimmälle tolppavälille.

Ja koska kädenalitansseja suosivat usein nuoremmat, nuorekkaammat ja toisaalta intohimoiset tanssin harrastajat, niin vanhemmat, perinteisemmät ja vain hyvänä harrastuksena tansseissa käyvät eivät sitten ehkä viihdy niin hirveän hyvin Riutalla.

Tämä nyt ei ole kritiikkiä, vaan analyysi. Vauhdikasta, nuorekasta, menevää tanssi-iltaa haluavat suuntaavat Riutalle koska tietävät että siellä saa mitä haluaa: kädenalitusta. Tässä mielessä Riutan erillisohjeistus ja muista lavoista poikkeava tanssietiketti tukevat Riutan imagoa ja osittain ovat olleet myös luomassa sitä. Lyhyesti: kädenalittajilla on enemmän tilaa, suljetun otteen tanssijoilla vähemmän. Paikalla käy enemmän kädenalittajia ja vähemmän suljetun suosijoita. Mikä ei ole huono juttu, eikä hyvä juttu, se vaan on...

Saa vapaasti olla eri mieltä :-)

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu