TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Huikaiseva loppunäytös riutalla..Ei ehkä ihan niinkään. (Milonguero 2008-09-01 1:47)

Riutan erillisohjeet turhia....

Walker
2008-09-02 1:03

Riutan ulkokehän epäjatkuvuudesta johtuen se on kuin tehty paikallaan tanssimista varten. Selviä epäjatkuvuuskohtia ovat naisten rivi, kahvion portaat, osin narikan kohta ja myös keskipöpelin ja esiintymislavan kohta on selvästi muita kohtia suppeampi ja suuri osa eteneviä tanssijoita joutuisi esiintymislavan kohdalla siirtymään toiselle kehälle.

Epäjatkuvuuskohdista johtuen etenevien tanssien tanssiminen saattaa olla ulommaisella kehällä hyvinkin hankalaa, koska jatkuvasti joutuu tanssimaan sisemmälle kehälle tai sitten joutuu odottelemaan kapeikoissa. Naistenrivin kohdalla ulommalla kehällä tanssiminen on käytännössä mahdotonta ainakin koko ensimmäisen puolikkaan aikana ja silloin kun naisia on runsaati, usein myös toisen puolikkaan aikana.

Kahvion portaikon kohdalla oleskelee usein myös selkeitä ryhmiä ja myös narikan kohdalla. Joskus ryhmät ovat isoja ja täyttävät koko ulkokehän näistä kohdista.

Useitakin kertoja olen yrittänyt testimielessä tanssia etenevää tanssia ulkokehällä, mutta sieltä joutuu jatkuvasti vaihtamaan keskemmälle, koska eteneminen epäjatkuvuuskohtien koihdalla kehää vaihtamatta on lähes mahdotonta. Mieluummin tanssin eteneviä tansseja sisimmällä ja keskimmäisellä kehällä, koska niillä ei ole niitä epäjatkuvuuskohtia tanssimisen esteenä.

Ulkokehän suvantopaikat ovat kuin luotuja paikallaan tanssittavia tansseja varten. Kriittinen paikka on se esiintymislavan edusta, koska siinä helposti paikallaan tanssiminen leviää keskemmälle lattiaa. Käytännössä siinä ei ulkokehää edes ole - vain kapea kulkuväylä.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu