TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Pohjanmaa on toista maata (Cake 2008-08-25 21:49)

Pohjanmaa on toista maata

Cake
2008-08-25 21:49

Asun nykyään Jyväskylässä, jonne aikoinaan tulin opiskelemaan ja jäin sille tielle. Kesällä lomailin kasvumaillani Pohjanmaalla. Kävin mm. kalastamassa merellä sukulaismiehen kanssa. Kun tämä on tanssipalsta, en kuitenkaan kerro kalastuksesta enempää.

Päätin tutustua myös Pohjanmaan tanssitarjontaan. Niinpä huristelin Teuvan Kaarihoville 2.8. Musiikki ainakin olisi letkeän tanssittavaa, sillä esiintyjinä olisivat Charlies ja toisena pumppuna ilmeisesti paikallinen Eino Luostarin yhtye. Saavuin Kaarihoville tanssien juuri alkaessa klo 20:30. Yksi pari tanssahteli parketilla orkesterin (Eino Luostari) aloittaessa musisoinnin. Oli tilaisuus tarkastella kaikessa rauhassa paikalle tulevaa tanssiväkeä. Ensimmäisen puolen tunnin aikana kaikki, siis todellakin kaikki, paikalle tulijat saapuivat pareittain. Alkoi tuntua siltä, että olen tullut väärään paikkaan. Myöhemmin muutama paritonkin tanssija paikalle ilmestyi. Yleisön keski-ikä vaikutti korkeammalta kuin tanssipaikoissa yleensä. En nähnyt Kaarihovissa mitään mainintaa miesten- tai naistentunnista. Ilmeisesti koko illan oli pelkästään miesten haku? Poistuin Kaarihovista pian klo 23 jälkeen oppirahat maksaneena. Yhtään ainutta tanssituttua en paikalla nähnyt. Kokemus oli sikäli myönteinen, ette ei tarvinne toista kertaa Teuvalle lähteä ainakaan tanssien vuoksi. Paluumatkalla mietin, että olisiko sittenkin pitänyt mennä Isonkyrön Kalliojärvelle?

Tein jälleen viikonloppuretken Pohjanmaalle 16.-17.8. Satuin näkemään Fuskaajien tanssikurssi-ilmoituksen verkossa samana viikonloppuna. Kurssipaikka sattui olemaan matkan varrella Nurmossa. Päätin osallistua tanssikurssille lauantain hitaan valssin ja jiven osalta. Tanssikurssi päättyi klo 18. Isonkyrön Kalliojärvellä alkaisivat tanssit klo 20:30. Pidin ruokailutauon Ylistarossa huoltoasemalla. Onnistuin nukkumaan autossani puolisen tuntia. Sitten olikin aika ajella Kalliojärvelle. Saavuin paikalle tanssien alkaessa noin klo 20:30. Asiasta tietämättömille tiedoksi, että Kalliojärvi on keinotekoinen järvi, joka on syntynyt, kun peruskalliosta oli louhittu kiveä sepelin raaka-aineeksi. Kalliojärvi on kaunis miljöö, jossa on terassi keinojärven vieressä. Illan kuluessa näin joukon uimareita pulikoivan järvessä. Eräs miesuimari näytti olevan aatamin asussa. Valitettavasti alastomia naisuimareita ei näkynyt.

Kalliojärven valotaululla komeili koko illan tekstit "Miesten tunti" ja Naisten tunti". En ole tällaistakaan käytäntöä muilla kesälavoilla kohdannut. Daamit myös käyttivät hakuoikeuttaan. Minuakin haettiin enemmän kuin itse tein hakuja. Eräskin daami oli jopa liian aktiivinen. Tansseissa musiikista huolehtivat Sinitaivas ja toisena esiintyjänä oli Sunset. Musiikki oli mainiota ja volyymit kohdallaan. Tanssituttuja ei Kalliojärvelläkään näkynyt. Ainoastaan Nurmon tanssikurssilta oli yksi tuttu daami paikalla ja hänen kanssaan tanssittiin ilmavat jivet. Yleisö Kalliojärvellä oli nuorempaa kuin Teuvan Kaarihovissa eikä yhtä paljon pareittain liikkeellä kuin Teuvalla. Tanssiaikakin Kalliojärvellä oli tavallisuudesta poikkeava. Paikan nettisivuilla sanotaan: "Tanssit alkavat klo 20.30 ja päätyvät klo 02.30, ellei ohjelmassa toisin mainita." Yleensä kaikissa paikoissa tanssit loppuvat klo 2:een mennessä. Tämä käytäntö selittänee verkkaisen väen paikalle tulon tanssien alkaessa. Poistuin sateiseen ja pimenevään iltaan varsin varhain. Kalliojärvestä jäi kuitenkin vaikutelma, että siellä voisin käydä joskus vaikka uudestaan.

Kirjoittajan avainsanat: Nurmo, Isokyrö, Teuva

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu