TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssiorkestereiden tanssilajituntemus (Koonee yykaa 2008-08-06 17:54)

Lavan käytöt

Jami
2008-08-07 8:49

”4711: 2008-08-07 0:45 : Pahin sotku syntyi humpilla. Ei siihen voinut enää lisätä (mahtua mukaan) buggia lyhyin askelin etenevällä ruotsalaistyylillä. Humppia tuli viime viikolla käymissäni neljissä tansseissa kolmet, jopa neljät illassa. Mielestäni orkesterit voisivat ruveta selkeästi lajittelemaan ne niin, että "määrätään" toiset tanssittaviksi vain lähiotemuodoissa, toiset irto-otemuodoissa. Siltikin jäisi valikoimaa, mutta tanssitilan käyttö olisi mielekkäämpää.”

Tuo Kolinan kommentti on totta joka sana. Humppaa ei pääse enää missään tanssimaan humpan perinteisellä tavalla. Kuvio- ja kävelyhumppaajat tulivat ensin kursseilta humppalattialle ja nyt buggaajat ovat viimeinen villitys. Kyllähän siellä tanssikursseilla jumppasalien tilavilla lattioilla voi tehdä millaisia pistoja ja pysähdyksiä vaan, kun on vaan muutamia pareja. Mutta kun eri tanssilajien etenemisnopeudet vaan ovat erilaiset, niin kolareilta ei voi välttyä, kun joku tekee edessä täyden stopparin.

Tämän kesän aikana olen muutaman kerran kauhulla todennut, että valssiinkin on olemassa jotain samanlaisia uusia hienouksia. Olen vähän bugg vaikutteista, poikittaista liikkumista havainnut lattialla. Mikäköhän on tanssilaji? Missä sitä opetetaan?

Toivoisin tanssin opettajien ottavan myös vastuuta ja kertovan ongelmista, joita syntyy, kun erilaisia tyylejä täysille lattioille yritetään sovittaa. Tosin oppilaat yleensä ei paljon turhia höpinöitä jaksa kuunnella, kun kalliin kurssimaksun ovat maksaneet.

-jami

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu