TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
PNP Pyhäsalmessa, tanssiorkestereiden eliittiä (Jatsari 2008-08-06 11:57)

PNP Pyhäsalmessa, tanssiorkestereiden eliittiä

Jatsari
2008-08-06 11:57

Oikeassa useat tanssinettiläiset ovat olleet – PNP on tanssilavojen eliittiä eli meni parhaaseen A-ryhmään ja kärkeen asti. PNP:n musiikki on selkeää, tanssittavaa suomalaista musiikkia. Kovin suuri ero ei ole Helmenkalastajiin, mutta PNP:llä on ne muutamat jutut, joilla se erottuu muista. Orkesteri on sekstetti, joka on harvinainen nykyään ja puhaltimet tekevät soitosta täyteläisen. Yhtenäinen esiintymisasu luo huolitellun ilmeen, ja yhtye osaa soittaa myös masurkkaa. PNP:llä oli myös valotaulu, mistä näkee tanssin aikana jo seuraavan tanssilajin – kerrassaan mainiota asiakaspalvelua. Pyhäsalmen tapaisessa paikassa, jossa naiset hakevat ennen kuin orkesteri ehtii ilmoittaa seuraavan tanssilajin, tällainen asiakaspalvelu on iso asia. Palvelua kannattaisi muidenkin yhtyeiden harkita, sillä kustannus ei varmasti ole iso.

Kun valotaulu ilmoitti seuraavaksi tanssilaiksi buggin ja PNP rupesi soittamaan Kotkan Ruusua, tuli mieleen, että nyt tulee pojille illan ensimmäinen virhe, mutta olihan se kuitenkin BUGGIA, ei tosin parasta mutta kuitenkin. Onhan Taikakuullakin vakio-ohjelmistossa cha cha -versio euroviisukappaleesta Hard Rock Hallelujah, joka on hyvin tanssittava. Näköjään hyvällä sovituksella vaikka Suvivirren saa väännettyä cha cha:ksi.

Toisena orkesterina oli Monarkia ja solistina tangokuningas Jukka Hallikainen. Orkesteri soitti kohtuullisen paljon hitaita vaihtoaskeljuttuja ja tietysti tangoja. Jukka Hallikainen on hyvä laulaja, mutta kokonaisuutena joukko jäi selkeästi PNP:n varjoon.

Tällä kertaa olin tanssikaverin kanssa liikkeellä ja PNP:n settien aikana kaikki kappaleet tuli tanssittua, joten en ehtinyt bongailemaan tanssinettiläisiäkään, vaikka niitäkin oli kohtuullinen määrä läheltä ja kaukaa. Välillä seisoin hakurivissä, mutta sielläkään ei ehtinyt kuin käväistä, kun taas vietiin tanssilattialle. Onneksi loppukesän viileys piti ilman kohtuullisena, eikä tarvinnut polkankaan jälkeen lähteä ulos jäähdyttelemään.

Viimeiset setit kummaltakin orkesterilta jäivät kuulematta, kun tanssikaverilla oli jo kiire nukkumaan aikaisen ylösnousun vuoksi, mutta kolmen ja puolen tunnin tanssirupeamasta sai 12 eurolle hyvän katteen. Pyhäsalmen naistentanssit ovat edelleen maineensa veroiset.

T.T. Purontakasen sanoin - matka jatkuu ja se jatkuu ainakin sunnuntaina 10.8 Kyllikinrantaan ja kyytiä on tarjolla Kalajokilaakson alueeelta Iisalmeen ja yöllä takaisin.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu