TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Naistentansseissa (Ipta 2008-07-22 22:55)

Viennin seuraajaksi suostumisesta

ChillyChaCha
2008-08-05 13:28

Nainen voi viedä myös naisen otteessa. Itse asiassa pitäisi puhua ohjauksesta eikä viennistä. Kun käyttää omaa vartaloaan voimakkaasti ja määrätietoisesti niin otteesta riippumatta saa toisen mukautumaan liikkeeseensä. Edellyttäen tietysti, että (tässä tapauksessa) mies on halukas mukautumaan.

Samalla tavalla nainen voi täydentää ja vahvistaa miehen liikettä oman makunsa mukaisesti. En tiedä vienkö minä suoranaisesti - en ainakaan käsillä (enää), mutta varmaan tulen muokanneeksi kokonaisuutta omalla tekemiselläni. (tämä koskee siis syliotetta, jossa pääsee vartaloviennillä vaikuttamaan).

Yleisesti ottaen ohjaaminen on raamin tekemistä ja seuraaminen on sen raamin hyödyntämistä. Jos raami on selkeä, on sen sisällä mahdollista liikkua ja toteuttaa omaa tanssiaan. Epävarma raami luo epävarman ohjauksen. Jos mies ei tiedä mihin on menossa, se heijastuu selkeästi raamiin, jolloin nainen sitten helposti ottaa ohjat. Jos taas kumpikaan ei osaa ottaa ohjia käsiinsä, on tuloksena fiasko.

Tyttö (tai poika)parissa tanssimiseen pätee samat säännöt. Vievän osapuolen on liikuttava määrätietoisesti, jotta toinen tietää mihin ollaan menossa. Muuten seuraava osapuoli muuttuu vieväksi.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu