TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Konkari on tavattoman huono sana kuvaamaan taitotasoa (Virago 2008-07-13 23:38)

Konkari on tavattoman huono sana kuvaamaan taitotasoa

Sokkisha
2008-07-14 17:27

Niin on! Huono sana on.

Minusta muutenkin koko lavatanssissa kaukenlaiset "tasojen" määrittelyt on aika löysällä pohjalla. Syy siinä ettei ole mitään yhteisiä kriteereitäkään ja niin kauan kuin esim. 5 "opettajaa" opettaa kukin eri tavalla samaa tanssia, -on turha edes puhua mistään "tasoista".

Olen ennenkin sanonut että lavatanssikurssien suhteen pitäisi siirtyä puhumaan opeteltavista ASIOISTA kurssin sisältöä ja vaativuutta kuvattaessa. Nykyiset tasokuvaukset ei kerro oikeastaan yhtään mitään. Voisi esim. ilmoittaa: "kurssilla paneudutaan joustotekniikan hiomiseen - pääsyvaatimuksena edellytetään perusaskeleen hallitsemista!"

tai:

"kurssilla keskitytään sopivan tanssiasennon ja vientitekniikan löytymiseen!"

jne.

Tällainen olisi paljon informatiivisempaa ja jokainen voisi katsoa että aha- tuo ei minua nyt kiinnosta- jään siis pois... tai vaihtoehtoisesti: jess! nytpä tulee just sitä mitä olenkin kaivannut- siis tuonne!

Nykyinen systeemi palvelee vain kurssien pitäjien kukkaroita. Jos ei etukäteen kovin tarkkaan kerrota mitä sisältö tulee olemaan vaan todetaan ylimalkaisesti vaan "jatkotaso" niin paljon useampi menee katsomaan löytyisikö sieltä itselle mitään ja siitä muodostuu pikkuhiljaa pohjaan-asti-tyhmä "tanssikurssiasenne" jossa maksaja on iloinen kun kahden päivän leiristä 10% oli itselle sopivaa asiaa.

Olen suurelta osin uskoni tanssikursseihin (massakursseihin) menettänyt ja pidän arviolta 80% kaikista massatapahtumista ja leireistä pelkkänä rahastuksena ja ajanhukkana. Sisällöllisesti ne eivät vastaa alkuunkaan siihen sijoitettua summaa. Väitän että yhdellä yksityistunnilla esim. joka maksaa vaikkapa 40 euroa; -saa rahalleen moninkerroin paremman vastineen verrattuna älyttömään massaleirille osallistumiseen summittaisesti jonka sisältöä ei voi etukäteen tietää ja maksaa samat 40 euroa. Lisäksi yöpymiset, matkat ym. oheistuotteet eli helposti yhden leirin "hinta" kasvaa tuosta vielä monikertaiseksi.

Monta muuta antia niissä toki sitten on kuten vaikkapa se aina ja suuresti ylistetty sosiaalisuus, iltabileet tuttujen ja puolituttujen kanssa, uusien kontaktien luominen tanssikavereihin ym ym. Niiden arvoa ei tarvitse kieltää.

Tanssinopetukselliselta annilta (jollaisen niiden päätarkoituksen mainostetaan yleensä olevan) sensijaan ne ovat (yleensä) lähes olemattomia lukuunottamatta aivan jotain alkeiskursseja.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Taitotasoista sen verran että miten ne määritellään lavatanssissa ja kuka tuon määrittelyn tekee?

Mielipiteitä voi ja saa varmaan jokaisella olla ja siltä pohjalta on omakin käsitykseni että "taitoa" ei osoita se jos "osaa" 24 eri tansilajia lukemattomin härvelein vaan 2 tanssilajia joihin osaa PERUSTEKNIIKAN hyvin, mutta tästäkin on jo väsyksiin asti täällä jauhettu. Siitä sensijaan voisi olla hyödyllistä keskustella mitä kunkin lajin perustekniikkaan kuuluu ja mitä lajinomaisuus missäkin tanssissa tarkoittaa? NÄistä ei uskoakseni ainakaan ole niin valtavan suurta hajontaa olemassa etteikö opettajat olisi paljosta yhtäkin mieltä. Rasittaa kyllä sellainen jos eri opettajat panevat saman tanssin ikäänkuin uusiksi! Siinä suhteessa ainakaan ei ole hyödyllistä juosta lukemattomilla eri opettajilla ja leireillä satunnaisten opeissa. Sensijaan voisi etukäteen yrittää vähän selvittää mitä ja miten kukin ope aikoo tunnillaan opettaa ja tehdä sitten valintoja.

"tanssikurssiasennetta" en ole koskaan vielä ottanut enkä aio koskaan ottaakaan! Minusta tanssikurssi on maksullinen hyödyke siinä missä mikä tahansa muukin ja rahalle on saatava kunnollinen vastine. Kurssit joilla enää käyn , ovat olleet harvalukuiset; -vain ne valikoituvat oman seulani läpi joista TODELLA sopii olettaa vastinetta, -eikä aina niistäkään kaikki ole mitä luvataan, valitettavasti! Suurin osa sähköpostiin tulevista lukemattomista tanssileirimainoksista lentää suoraan roskiin sen tarkemmin tutkimatta.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu