TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Merisärkällä 12.7 Charlies yllätti positiivisesti (Jatsari 2008-07-13 15:08)

Merisärkällä 12.7 Charlies yllätti positiivisesti

Jatsari
2008-07-13 15:08

Alun perin pitikin mennä Urjanlinnaan, missä esiintyi A. Aallon rytmiorkesteri, mutta niin vain reissu suuntautui Merisärkälle. Olisi ollut mukava bongata Tanssikenkä Urjanlinnassa, mutta onneksi "kesää" on jäljellä ja ehkä vielä tavataan. Urjanlinnassa on tullut käytyä tänä kesänä kaksi kertaa ja kummallakin kerralla musiikki on ollut ärsyttävän yksipuolista. Jälkimmäisellä kerralla esiintyi Yölintu ja heiltähän ei nyt voi odottaakaan muuta kuin foksia foksin perään. Tämän vuoksi tasapuolisessa valintatilanteessa Urjanlinna jää aina kakkoseksi.

Charlies taas yllätti positiivisesti ja ennakkotiedon mukaan vakio-ohjelmistoon ei kuulu foxtrot, jenkka, masurkka ja rumba. Jenkka kuitenkin tuli ja yksi rumbahtavakin kappale, joka oli helppo tassia rumbana. Foksiakin tuli, ainakin tauolla levyltä ja yllätys yllätys - Yölinnun esittämänä pari svengaavaa foksia jotka meni mainiosti fuskuna. Ainoastaan masurkka jäi puuttumaan ja sekös vähän harmittaa. Mikähän siinä on, kun useimpien orkestereiden listalta puuttuu masurkka vaikka masurkan tanssijoita on jo yllättävän paljon. Ei kai masurkan soittamien voi olla sen vaikeampaa kuin muidenkaan ja nuotteja kai on saatavana kohtuullisen helposti.

Charlies'in soitossa kuului selvästi se, että orkesteri on kiertänyt rannikkoa eli ruotsalais -tyyppinen musiikki paistoi läpi, kuten pojat esittäytyessään ilmoittivatkin. Loppujen lopuksi se olikin mukavan tuntuista ja helposti tanssittavaa musiikkia.

Yhden orkesterin illassa usein ihmetyttää myös taukomusiikin taso. Merisärkälläkin välillä tauon aikana lattia oli lähes tyhjä ja se kertoo heikosta taukomusiikista. Joskus tuntuu, että taukomusiikin valitsee se joka vähiten ymmärtää tanssista. En tunne Etelä-Suomen tilanteista, mutta tällä alueella se ainakin on jonkinlainen ongelma.

Vaikka keli oli viileähkö, niin taas sai tanssia paidan märäksi. Alkuilta meni tanssiessa vaimon kanssa mutta jo toisella setillä vaimo vaihtoon (hakuriviin) ja vieraita hakemaan. Onneksi oli muutamia tanssikavereita, joiden kanssa uskalsi tanssia vaikeammatkin lajit mutta paljon tuli myös uusia, mielenkiintoisia hakuja, joista varmasti muodostuu uusia vakiotanssikavereita. Eikä tarvinnut naisten haullakaan pitkään seisoskella ja vaimokin jäin monesti hopeasijalle, kun nopeammat ehti ensin.

Kaiken kaikkiaan mukavat tanssit ja todennäköisesti Merisärkällä tulee tänä kesänä vielä vierailtua monta kertaa, kun katsoo tulevaa ohjelmistoa - Helmenkalastajat, Pekkaniskan Pojat, Taikakuu mutta 27.9 todennäköisesti tulee mentyä Urjanlinnaan tai jonnekin muualle kun Merisärkällä foksaa Yölintu.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu