TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lista: Mikä houkuttimeksi miehille tanssimaan ? (2 vastausta) (Juulia 2008-07-02 8:19)

Hiukan historiaa taustaksi?

Walker
2008-07-08 12:42

Onneksi lavoilla sentään tanssitaan sosiaalitanssia.

Joskus uutena ollessa tapailtiin jo tanssiaskelia. Isän velvollisuus oli opettaa tytöille ja äidin velvollisuus oli opettaa pojille tanssitaidon alkeet - ainakin valssi. En ollut varmaan vielä edes kymmenen ikäinen, kun äiti opetti tangon/foksin valssin ja jenkan askeleet. Siihen aikaan oli iltamia minne lapset pääsi usein vanhempien mukana tanssia harjoittelemaan. Oli myös tapana järjestää "isoja tanssihäitä" missä myös pääsi harjoittelemaan tanssimista ja monet olivatkin jo 14-15 vuotiaina lavatansseja aloittaessaan kohtuullisen hyviä tanssijoita.

Tanssiin oppiminen ei ollut mikään nopea prosessi, vaan se kesti useita vuosia, mutta alkoi usein jo reilusti alle kymmenvuotisina. Motiivi oppia tanssimaan oli kuitenkin aika kova, ja sen turvin monet lavoilla pärjäsivät - ja ei sen tanssitaidon taso niin kovin korkea ollut, ettei sekaan olisi uskaltautunut myös ensikertalaiset. Tanssittiinhan tangoa ja foksia hitailla askelilla alusta loppuun ja välillä otettiin jalkaa toisen viereen. Kun osasi ottaa väliin nop-noppeja ja osasi käännökset kumpaankin suuntaan, niin oli jo melkoinen taituri.

Ei tanssin oppiminen sen helpompaa ole ollut, tilanne vaan on ollut nuorten tanssimista suosiva. Yleisesti ravintoloiden ikäraja oli 21v ja hienommissa 24v. Ja muutenkaan nuorilla ei ollut kovin runsaasti ajanviettomahdollisuuksia. Yleiset tanssipaikat oli lähes ainoita nuorten kokoontumispaikkoja.

Kirjoittajan avainsanat: miehet, tanssi, tanssipaikat

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu