TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Terveisiä Joensuusta :-) - Tanssiviikkoraportti, sunnuntai 29.6. ja lattiamajoitus (Pia M 2008-07-04 18:37)

Tasoituksista

Avanaq
2008-07-07 14:23

Hyvää se tekee taiturillekin olla parina tumpelolle. Se kasvattaa niin tanssijana kuin ihmisenä. Samoin se tumpelokin oppii.

Useimmat konkari-, jatko- ja alkeisjatkotansijat ovat "tumpeloiden" pareina kursseilla ja tansseissa lukemattomia tunteja ja kertoja. Joskus näin on tarkoituksella. Edistyneempi tanssija voi esimerkiksi olla "alemmalla" tasolla viilaamassa perusasioita, sosiaalistumassa tai vaikkapa jonkun parina. Tällöin konkarilla, edistyneemmällä tjms:lla ei ole muiden osallistujien osaamisen kritisoimiseen mitään syytä; hän on tiennyt mihin on osallistumassa ja hyväksynyt tilanteen.

Konkaritunnit, joita sivumennen sanoen järjestetään varsin harvoin, on tarkoitettu sellaisille harrastajille, joiden tanssillistekninen :-) osaaminen kyseisessä lajissa on hyvä tai he ovat erittäin nopeita oppimiaan. Jälkimmäinen koskee useimmiten lähinnä naisia/seuraajia. Eikö näille konkareille tai miksi heitä sitten kutsutaankin, pitäisi antaa edes silloin tällöin mahdollisuus kehittää omia taitojaan itselleen sopivalla tasolla?

Miksi ihmeessä "tumpeloiden", kuten sinä heitä kutsut, pitäisi mennä tasolle, joka on heille liian vaativa? Eihän millään muullakaan alalla näin toimita. Jos aloitat espanjan opiskelun alusta, menet aluksi alkeiskurssille ja vasta lukemattomien verbien taivutusharjoitusten ja raataamistuntien jälkeen osallistut syventäville keskustelukursseille.

"Tumpeloiden" kanssa tanssiminen ei valitettavasti kasvata ketään ihmisenä tai tanssijana määräänsä enempää. Minä en ainakaan aio mennä konkareiden polkatunnille jalostaakseni heitä paremmiksi ihmisiksi. Aion edelleen pysyä pimeässä nurkassa treenaamassa perusaskelta, ja jos harjoitus tuottaa tulosta, mennä parin vuoden päästä kansantanssiryhmän jatkokurssille. Kasvakoot he sinä aikana ihmisinä keskenänsä omassa rauhassaan.

Kirjoittajan avainsanat: tasot, konkarit

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu