TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Terveisiä Joensuusta :-) - Tanssiviikkoraportti, sunnuntai 29.6. ja lattiamajoitus (Pia M 2008-07-04 18:37)

Kurssien tasoista lisää...

Maalaisvaari
2008-07-07 8:53

Onnistuu se leireilläkin tuo esitanssittaminen. Ainakin Boogie nightissa ja Vesilahden leirillä myös olen osallistunut silloisten parieni kanssa valmentajien arvioinnin alla tanssimiseen ennen ensimmäistä tuntia

Onnistuuhan se, mikäli leirin lajikkeet noudattelee suurinppirtein samoja tyylisuuntia. Jojensuussa ei kuitenkaan nuin ollut, vaan lajikkeita oli äärestä laitaan.
Toinen asia, joka eriää on osallistujien sitoutuneisuus: BN:ssa likimain kaikki ovat paikalla koko leirin, kun taas tuolla toisessa osa on koko ajan paikalla ja lopuit miten sattuu yhdestä tunnista alkaen.
Eikä ole kovin helppoa luokitella vaikkapa lavatangokisoissa seniorisarjassa esmes kolmenparhaan joukkoon selvinnyttä paria, ynnä tsatsatsaakin sujuu vuosien kokemuksella hyvin, mutta joka ei boogiewoogiesta tiedä muuta, kun nimen, eikä sitäkään osaa kirjoittaa oikein ja salsakin on tuttu vaan kastikkeena. Minnehän ryhmään tuollainen pari pitäisi koko viikon leirin ajalle luokitella??
Ei varmaan samaan ryhmään sellaisen parin kanssa, joka on laukannut lavoilla muutaman vuoden ja hallitsee suht hyvin joka lajin, muttei hiton hyvin mitään, eikä ole käynyt muita kursseja, kun levyseppähitsaaja..
Lisäksi oman hankaluutensa tuo soppaan Pian mainitseman Ninnin kaltaiset "untuvikot", jotka oppii kuvion melkeinpä siitä, kun kuulee nimen. Ei liene kovin kannustavaa, jos joutuu koko viikon jauhamaan ihan alkeita, jotka oppii heti viikon ekalla tunnilla. (Toki tiedän, että ryhmän vaihto on BN:ssakin mahdollista, mikäli on väärässä sakissa).

Vaikka olen sitä mieltä, että PERUSTAIDOT KUNNIAAN!!!!! Itse tykkään alkeistunneilla käymisestä (joillain tunneilla jo pelkästään opettajan vuoksi *pusi*), ja nimenomaan siksi, kun perustaa ei yleensä harjoitella alun jälkeen, niin se unehtuu ja alkeistunnilla pystyy keskittymään moneen muuhunkin asiaan, kun jalkojen siirtelyyn sovitulla tavalla. Mutta... viitaten aiempaan kirjoitukseeni: en silti lähde minnekään leirille maksamaan siitä, että saan opettaa jotain tumpeloa, joka on liian korkeassa tasoryhmässä!!!! Mikäli menisin leirille alkeisryhmään, silloin valinta olisi tietoinen ja ihan ok. Tasoryhmittelyssähän voisi olla esmes jonkinlainen passi, johon merkattaisiin käydyt opit, muttakun... toiset oppii telkkarista katsomalla ja toiset ei opi, vaikka jauhaisi samaa miten monta kertaa tahansa, niin keksi siihen sitte viisastenkivi =(

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu