TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Terveisiä Joensuusta :-) - Tanssiviikkoraportti, sunnuntai 29.6. ja lattiamajoitus (Pia M 2008-07-04 18:37)

Kurssien tasoista jälleen...

Pia M
2008-07-06 14:25

Ihmeitä eivät silti hekään kyenneet tekemään. Mikähän siinä on, ettei tuntien tasojaottelulla tunnu olevan suurelle joukolle mitään merkitystä? Jos tasoksi on merkitty jatko ja tunnille tullaan osaamatta lajin perusaskelta, on kyllä jotain jossain pielessä. Ja kun sama tapahtuu konkaritunnilla, on jotain jossain pielessä vielä enemmän.

Aamen, aamen, aamen. Juuri näin.

Tuossa mietittiin MVaarin kanssa, jotta olisiko niin että jaottelu on kuitenkin enemmän tai vähemmän kurssin järjestäjien vastuulla. Eli jos luvataan konkaritaso, niin myös opetetaan konkaritaso, vaikka osa ei mukana pysyisikään.

Joillakin kursseilla on ollut raakatsekkaus ennen opetuksen alkua: kaikki tietylle tasolle ilmoittautuneet lattialle samaan aikaan vapaaseen tanssiin, ja sitten opettajat katsovat ja sijoittelevat tarpeen tullen ihmisiä uudelleen. Leirillähän tuo ei tietenkään onnistu, mutta jotakin olisi syytä keksiä.

Itsellänikin meni konkari-cha-chaassa paljon aikaa siihen, että opetin miehille viennin ajoitusta ja kuvion perussuuntia! Mielestäni konkaritasolla miehellä tulisi olla silmää hahmottaa itse, miten opetettava kuvio kulkee, ja tanssin tajua sen verran, että osaa itse alkaa hakea vientiä ja sen ajoittamista siten että lopputulos toimii, eikä nainen vain kävele oppimiaan askelia läpi kerta toisensa jälkeen.

Tii ja Kimmo toki panostivat viennin ajoituksen opettamiseen. Mutta entäs jos mie ei vie ollenkaan? Siinä pitäisi naisen sitten vain seistä paikallaan, ko? Varmaan, mutta missä tuossa on se konkaritaso?

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu