TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Terveisiä Joensuusta :-) - Tanssiviikkoraportti, sunnuntai 29.6. ja lattiamajoitus (Pia M 2008-07-04 18:37)

Terveisiä Joensuusta :-) - Tanssiviikkoraportti, maanantai 30.6. loppuun lisäys...

Pia M
2008-07-06 11:12

Nukuin hyvin, vaikka lattiamajoituksessa olinkin. En tosin ollut yllättynyt, koska mukana olleet patjat ja korvatulpat oli testattu vastaavissa olosuhteissa jo pari vuotta sitten. Aamulla ylös klo 7:45 ja tilanteen tasalle. Otin kyytiin majoituksesta Ninnin, josta riittääkin sitten juttua ihan omaan artikkeliinsa. Tutustuimme viikon aikana hyvin, mistä olen koko lailla iloinen.

Etsiskelin leirikeskusksesta aamiaista, joka kuulemma piti oleman siellä jossakin. Eipä löytynyt, mutta leirikahviosta sain pari voileipää ja kupin kahvia - ihan riittävä aamiainen. Ilmoittautumisen jälkeen oli hyvän aikaa odottelua, koska yllättävää kyllä (NOT... ;-) aikataulu oli muuttunut. Piipahdin tarkistamassa Alemanan tanssitarviketarjonnan ja voih - löysin alennuksessa olleet tanssilenkkarit jotka oli sitten pakko ostaa ja jättää saman tien jalkaan (kohtalokasta, vaikken sitä tuossa vaiheessa tiennytkään).

Kymmeneltä alkoi lyhyt infotilaisuus, jossa esiteltiin leirin käytännön järjestelyt ja opettajat. Ja sitten vain tunneille. Hmmmm... Koivuloiden swing-tunti tuntui mielenkiintoiselta, ja aikomukseni olikin viettää pääosa ajasta Koivuloiden opetuksessa, joten ruokasaliin.

"Swing" tarkoitti tässä tapauksessa fuskun tuplajoustoa, jota varioitiin. Naisia oli arvattavasti miehiä enemmän, joten päätin ryhtyä mieheksi. Hyvin nopeasti kyllä ymmärsin, miksi en ole koskaan fuskusta pitänyt - en pidä vahvasta polvilla ja nilkoilla tehtävästä joustosta, ja nyt piti rytkytellä sitä joustoa tosissaan. Voi plääh. Pirjo kerran kävikin huomauttamassa, että jousto puuttuu... joojoojoo... X-P

Tunnilla tanssittiin yhteen kappaleeseen, jossa löytyi useamman laisia joustomahdollisuuksia. Oli vahvaa fuskun perusjoustoa, oli tuplajoustoa jossa korostettiin joka toista joustoa fuskun perusjouston mukaan, oli "hyssyttelyä" jossa tuplajousto oli tasaista, oli joustottomia kohtia jne. Hyvin löydetty kappale, vaikken enää muistakaan mikä se oli. Naisen laulama, sanat jotenkin että "heitän nurkkaan kännykän" tms.

Swing-tunnin jälkeen alkoi Fusku-Lindy. Siis MIKÄ? Koska lindy ei ole vahva lajini, vaihdoin sukupuolta lennossa. Lindy hoppia mentiin "fuskaten", rytmiin nop-nop-hiDAS, nop-nop-hiDAS (DASsilla jalka lattiaan). Ja se perkuleen swingJOUSTO piti siellä olla kanssa, ja siihen keräiltiin potkuja sekaan. Enemmän tai vähemmän sählätessä meni se tunti, kunnes hoksasin hakea apua jostakin aikaisemmasta oppimastani ja aloin opettaa jalkoja salsan tahtiin: melkein sama, nop-nop-hidas, tai siis 1-2-3-(tauko). Venytin vain painonsiirtoa taukoon saakka, ja alkoi sujua. Joustosta ei voitu puhua, ekä hirveästi seuraamisestakaan, mutta ihan epätoivoon ei sentään tarvinnut vaipua.

Sitten lounas, 7 euroa jauhelihakeitosta?hmmm, mutta paljon leipää sekaan. Ihan kelpo ateria, riittävän kevyt kesken treenipäivää. (--> TÄHÄN SAIN SÄHKÖPOSTITSE jälkikäteen vinkkejä edullisista keittolounaista, kiitos vuan :-) tämän leirilounaan hyvä puoli oli se, että se tarjoiltiin samoissa tiloissa opetustuntien kanssa, ja olen senverran laiska etten jaksa välttämättä kesken päivää lähteä kauemmas. Etenkin kun ravintoloissa saattaakin kulahtaa aikaa sen verran, että yllättäen seuraava tunti onkin jo päässyt alkamaan...)

Seuraava Koivuloiden tunti oli sitten 8-count- ja 6-count variointi swingissä. Jonkin aikaa mietin mitä tehdä: naisia paljon, ja iso osa pareista päättikin sitten olla osallistumatta parinvaihtoon. Ei ollut järkeä jäädä paikalle mieheksi eikä naiseksi, joten extemporee lajin vaihto ja Tiin ja Kimmon pari-bachatatunnille. Lantion keinauttelu on kivaa, mutta aika harvalta se luontevasti onnistui. Mukavaa että oli tällainen harvinaisempikin lattari tarjolla!

Maanantain viimeisen tunnin osalta kärsin totaalisesta bläkäristä, en ollenkaan muista mitä silloin tein, jotain hirveän hauskaa varmaan! Jos joku muu sattuisi muistamaan? Leiriaikataulut kun meni ihan uusiksi, niin ei tuosta netissä olevasta lukujärjestyksestäkään ole mitään apuja.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu