TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssikerholaiset kohtaavat Pyhäsalmessa (Jatsari 2008-06-20 15:02)

Tanssikerholaiset kohtaavat Pyhäsalmessa

Jatsari
2008-06-20 15:02

Sadetta, ukkosta ja salamoita Pyhäsalmen lavan yllä tiistaina 17.6. naistentanssien alkaessa. Onneksi sade taukosi juuri kahdeksan aikaan, että pääsi kuivana sisälle. Tanssittajina Sateenkaari, josta ei ollut mitään ennakkotietoa ja Taikakuu, jota monet ovat kehuneet maasta taivaaseen.

Ensimmäiselle valssille tuli jo parisenkymmentä paria ja siitä eteenpäin väkeä lappasi sisään kuin saluunan ovista. Lähialueen tanssikerholaisia – Vuskareita, Jammareita, Kavaljeereja ja moinen muiden tanssikerhojen jäseniä läheltä ja vähän kauempaakin oli paikalle runsaasti, ellei jopa valtaosa väestä. Tämän ymmärtää hyvin, sillä alkukesästä on liikkeellä aktiiviset tanssin harrastajat talven oppeja testaamassa. Tilaa on kohtuullisesti eikä humalaisia yleensä ole tanssinautintoja pilaamassa. Heinäkuussa tilanne on jo huonompi, kun turisteja on enemmän liikkeellä – käytettävissä oleva tanssitila on pienempi, ilma hiostavampi ja humalaisia enemmän.

Vettä tuli välillä reippaanlaisesti ja salamoista sai sopivasti lisävirtaa. Osa vedestä tuli sisällekin, sillä lavan keskivaiheille ilmestyi pieni lammikko, johon jalka tökkäsi muutaman kerran pahanlaisesti.

Pyhäsalmen naistentansseja ei suotta ole kehuttu, naiset ovat nopeita hakemaan ja hyviä tanssimaan. Pyhäsalmen naistentansseja voi vilpittömästi suositella kaikille tanssin harrastajille, täällä ei tarvitse tyhjän panttina seisoskella.

Ei suotta Taikakuuta ole kehuttu tanssipalvelimen sivuilla ja tästä lähtien jos Taikakuu esiintyy 100 kilometrin sisällä, niin ei ole epäilystäkään, mihin on suunta. Sateenkaari oli myös positiivinen esitys ja ilman äänentoiston ongelmia olisi ollut enemmänkin positiivinen yllätys. Molempien ryhmien musiikki oli myös monipuolista vaikkakin hitaita tuli ja tulee omasta mielestäni yleensä liikaa vauhtilajien kustannuksella mutta tulihan se masurkkakin lopulta.

Seuraavana aamuna pitäisi lähteä töihin kuudelta ja ajatuksissa kävi nukkumaan lähteminen kesken tanssien mutta muutaman bugg, fusku ja hidas valssi ja nukkumaan meno unohtui siihen paikkaan. Jos on tappiin asti ja sen jälkeen reilun tunnin ajomatka, niin ehtiihän siinä nukkua ruhtinaalliset neljä tuntia. Viimeiselle valssille riitti väkeä saman verran kuin ensimmäisellekin – lieköhän samat tanssijatkin kuin ensimmäisellä valssilla.

Summa summarum: Erittäin positiivinen tapahtuma tanssin ja esiintyjien osalta. Ainoa negatiivinen asia Pyhäsalmessa on huono ilmanvaihto. Esitänkin järjestäjille investointia parempaan ilmanvaihtoon. Nykytekniikalla se ei liene kovinkaan vaikeaa eikä välttämättä maksa maltaita. Monet järjestäjät eri puolilla Suomea ovat asentaneet propelleja kattoon ja näin saadaan ilmavirtaa liikkeelle. Pyhäsalmen lavan takaoven avaaminen vaikuttaa pienellä alueella takaosassa mutta keskellä lavaa on välillä tukahduttavan kuuma. Ei ole kovin mukava tunne, kun paidanselkämys on läpimärkä jenkan, polkan ja humpan jälkeen.

Aikoinaan Olli-Pekka Heinonen lupasi teleoperaattori-asiassa markan sijoituksen eurona takaisin ja jos pyhäjärviset satsaavat markan ilmanvaihtoon, niin satsaus tullee eurona takaisin, kun sana kiertää hyvistä olosuhteista.

Pyhäjärven Naisvoimistelijoille kiitos hyvästä ideasta merkata muoviset kertakäyttömukit seuraavia käyttöjä varten. Näin vähennetään kertakäyttömukien kulutusta ja samalla pienennetään ekologista jalanjälkeä, se kun tahtoo kasvaa kohtuuttoman suureksi autoillessa kymmeniä ja jopa satoja kilometrejä kesäisille tanssilavoille.

Jatsari

Kirjoittajan avainsanat: Pyhäsalmi, naistentanssit

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu