TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Bugg helppoa? (Eija-Tuuli 2008-05-10 12:33)

Aina kannattaa yrittää

Tutti Frutti
2008-05-20 16:17

Hämeenlinnan lattarikurssin jälkeen olen lavoilla nyt viime viikon kuluessa törmännyt useampaan lattarisankariin, jotka ovat konkarikurssilla oppineet sen miljoona monimutkaista lava- ja kilpatanssikuvioita mutta eivät oppineet viemään niitä. Mikäli tanssiopetus kautta linjan ymmärtäisi panostaa alkeista lähtien perustekniikkaan ja viemiseen/seuraamiseen, niin tällaista ongelmaa ei olisi--.

Eikö?

Lähelle ongelman ratkaisua päästään vasta, jos 1) tanssilajit vakioidaan, 2) niiden opetus yhtenäistetään koko maassa ja 3) kaikki seuratanssijat velvoitetaan kouluttautumaan ennen lavoille menoa. (En tarkoita, että kannattaisin kohtia 1-3.)

Tällöin ei lavalla tarvitsisi yrittää tehdä jotakin uutta hienoa häkkyrää sellaisen daamin kanssa, jolla ei ole asiasta aavistustakaan...

Miehen näkökulmasta sanoisin, että aina kannattaa yrittää. Käytännössä usein myös täytyy, jotta kurssin jälkeen saisi uuden "häkkyrän" jäämään mieleen (ja sen viemistä pääsisi myöhemmin harjoittelemaan).

Käytännössä siis naiset joutuvat sietämään välillä huonosti(kin) vieviä miehiä, jos ja kun haluavat meidän tulevaisuudessa vievän myös muita kuin aivan peruskuvioita.

PS. Olin Hämeenlinnassa, mutta en ole flunssan takia vielä päässyt testaamaan, mitä leirillä tuli opittua. :)

Kirjoittajan avainsanat: tanssin opetus, häkkyrä, vieminen, seuraaminen

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu