TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssitaitoisten ja -harrastajien %-osuus kaikista? (Cake 2008-04-09 14:59)

Tanssitaitoisten ja -harrastajien %-osuus kaikista?

Cake
2008-04-09 14:59

Tulinpa käyneeksi viikonloppuna (su-ma) risteilyllä, jossa koko laiva oli varattu samalla porukalle. Olin etukäteen ajatellut pistäväni jalalla koreasti laivan parketilla.

Normaaleissa tansseissa käydessä saattaa tulla harhainen käsitys ihmisten tanssitaidoista. Laivalla oli noin 1400 risteilyvierasta (ei-tanssiristeily). Väkeä laivan parketillakin riitti ja musiikki oli mainiota sen perusteella, mitä esityksiä kuuntelin. Varsinaisesti tanssitaitoista väkeä ei laivalla näyttänyt olevan juuri nimeksikään.

Orkesteri soitti mm. letkeää jiveä, mutta parketilla ollut väki tanssi pelkkää "luomunytkyttelyä". Pari kädenalittajaakin bongasin, mutta sekin näytti olevan jonkinlaista luomuvääntelyä. Nautinnollista luomutanssikin tietysti voi olla, mutta ilmeinen tanssilajien osaamattomuus oli minusta jopa häkellyttävää. Kun itse mielelläni tanssin mm. jiveä - osaamisesta en viisaasti puhu mitään - niin sydämeni vuoti suorastaan verta jiveä kuunnellessa. Humppa ja perusfoksi näytti parketilla sujuvan, mutta sen edistyneempää tanssia en sattunut näkemään.

Ilmeisesti on niin, että suomalaisista kenties noin 1%% (promille) lasketaan aktiivisiksi tanssiharrastajiksi. Jos laivan väestä laskee tämän osuuden, saadaan 1-2 henkilöä? Tämä havainto näyttäisi täsmäävään mainitun risteilyn tapauksessa.

Loppuillasta laivan parketti oli niin umpitäynnä, että siellä ei olisi lajinomaisestti mitään pystynyt tanssimaankaan. Vedin tilanteesta johtopäätökset ja painuin ajoissa nukkumaan.

Kirjoittajan avainsanat: tanssitaito, tanssiharrastaja, tanssilaji

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu