TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lista: Minkä tanssilajin poisjääminen tanssi-illasta ei haittaa (4 vastausta) (Stefanus 2008-02-19 14:34)

Minkä tanssilajin poisjääminen tanssi-illasta ei haittaa

Walker
2008-02-21 12:03

Humppaa edeltävä jatsi on periaatteessa sama musiikkilaji - juuret jo 20-30 luvuilta. Kullervo Linna Pumppuveikkoineen kehitteli jatsiparodian 50-luvun lopun Kankkulan Kaivolla ohjelmaan korostamalla jatsin sykettä jollain ison pillin voimakkaalla törähtelyllä - olisikohan ollut tuuba. Soittotavasta johtuen jatsi sai uuden nimen humppa.

Uudesta humpasta tuli niin suosittu, että "bändin siviiliversio" Kullervo Linnan Humppaveikot" oli yksi suosituimmista tanssibändeistä. Bändin yksi suosituimmista ja pitkäaikaisemmista solisteista oli Teijo Joutsela.

Olisiko vain sattumaa tripplettihumpan muotiin tulo samoihin aikoihin. Ehkäpä monien mielestä triplettiaskellus toimi "uuteen humppaan" paremmin kuin perinteisemmät jatsin askeleet. Käytännössä triplettihumppa tuhosi kaikki perinteiset jatsin askellustavat. Useat tanssin harrastajat eivät nykyisin tunne vanhoja "humpan" askelluksia. Kävelyhumppa on sentään elpynyt "suursuosioon", mutta erilaisia one-step--two-step--triplestep sovellettuja askelluksia näkee aika harvoin. Muutamia näiden osaajia lavoilla kuitenkin näkyy - ja näyttää siltä että elpymistäkin olisi tapahtumassa.

Kirjoittajan avainsanat: humppa, jatsi, hotti, foksi, triple-step, one-step, two-step

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu