TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Meidät on KAIKKI tarkoitettu loistamaan (-Jo 2008-02-13 19:21)

Tanssin rytmitys

Päivi
2008-02-18 23:38

(Meinasi jäädä koko artikkeli lukematta ja kommentoimatta, harhaanjohtavan otsikon (ja aihealuemerkintänsä) vuoksi. Onneksi jotkut vastaajista korjasi otsikon osuvammaksi ja kiinnostuin.)

"Yhden tärkeän syyn olen löytänyt. Tanssin siten, että iskun ollessa, jalkani kirjaimellisesti ajoittuu parkettiin sillä hetkellä, eikä iskujen välissä - kuten suurimmalla osalla tanssijoita tuntuu menevän."

"Sitten hyvärytmiset foksit, monet latinokappaleet menen aivan omaan tyyliini - en siis ota H.H. ja "kuopaisu", vaan tanssin rytmin mukaan niin, että jalka osuu parkettiin iskun tullessa, eikä niiden välissä."

Olet varmasti hyvin rytmitajuinen, mutta et ole ehkä tullut ajatelleeksi, että tanssin rytmi voi olla muuallakin kuin astuvassa jalassa. Jos tälläät jalan parkettiin juuri iskulla, vartalosi tanssii eturytmissä.

Kokeile (ihan kokeilun vuoksi) siirtää rytmi johonkin muuhun kohtaan kehoa: vatsaan, rintakehään, ponnistavaan jalkaan, jne. Löydät ihan uusia ulottuvuuksia tanssiin ja sen rytmitykseen!

Ja toinen näkökulma vielä tuohon ajoitusasiaan: Musiikki on syy, "kysymys", tanssi on seuraus, "vastaus". Vastausta ei voi antaa ennen kuin kysymys on esitetty. Vaikka arvaisikin kysymyksen jo etukäteen, ei ole ehkä hienoa vastata samaan aikaan, koska siitä tulee hätäilyn tunne.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu