TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssimusiikin sykkeestä (Aragorn 2008-02-12 11:40)

Tanssimusiikin sykkeestä

Lutukolli
2008-02-12 14:38

Samaa mieltä sinun kanssasi noista esittämistäsi asioista. Itseäni erityisesti ilahduttaa kun näen rumpalin ottavan sudit käteensä palikoiden asemesta. Ei ainakaan silloin paukuta kaiken soitannan yli (ja tuntuisi mutu-menetelmällä ko. välineitä harrastavien lyömätaiteilijoiden osaavan muutenkin säädellä voluumeitaan).

Onko tuon läskibasson minimaalisen esiintymisen syynä vain sen hankala liikuteltavuus, vai vaatiiko soittajalta myös toisenlaisen tekniikan hallinnan. Eikö Varjokuvalla ole ainakin molemmat bassot mukana (vai sotkenko johonkin muuhun bändiin - KinoJakeko)? Siitä ei ole varmaa muistikuvaa käytetäänkö akustista bassoa erityisesti vain tietyn lajityypin kappaleisiin. Rockabilly bändeillä kyllä se on ahkerassa käytössä ja tehotkin niin kovilla että takapotku tuntuu koko kehossa.

Vai olemmeko vain noin saman ikäluokan edustajia, 50-luvulla syntyneitä, joille on jäänyt päälle sen aikakauden muusiikki? Se vähä mitä radiosta kuuli, lauantain toivottujen kappaleiden välittämänä, sen toisella puolituntisella. Nykyinen enemmän rockin poljentoon pohjautuvaan musiikkiin tottunut sukupolvi tarvitsee oikeaan vireeseen päästäkseen suorempaa rytmiä ja kovemalla voluumilla?

Minulle ainakin tulee hyvin nostalginen olo esimerkiksi silloin kun Jetline -yhtye esittää svengaavaa menoa kaupunkilaistanssimusiikiksi ristimällään musiikkityylillään. Trion soittama musiikki pohjautuu pitkälti 50- ja 60-lukujen suomalaisiin käännösiskelmiin. Ainakin minun makuuni nämä italo- ja latinoiskelmät ja foxtrot-klassikot sopivat hyvin ja houkuttelivat fiilistelemään heidän soitannon tahdissa. Ko. orkisterin kappalevalinnat ovat virkistävä poikkeus useimpien muiden tanssiorkisterien nykytarjontaan verrattuna. Valitettavasti yhtyettä en ole Kaisaniemen tanssien loputtua päässyt kuuntelemaan kuin kerran. No, Rudi Ryynänen soitti viime lauantaina Elviksen (Aaron) bändissä Wanhan tanssikellarin Rock'n'roll-illassa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu