TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lista: Mikä tuottaa sinulle esteettisen kokemuksen? (15 vastausta) (4711 2008-01-29 22:01)

Mikä tuottaa sinulle esteettisen kokemuksen?

Mustapekka
2008-02-01 23:01

Ennen elämäni tanssivaihetta oli Reggae-musiikki, se, oikein rupinen ja kokkareinen Roots-reggae. Se tuntui voimana sisällä.

Tansseissa sellaiset ohikiitävät hetket kun esim. tuntee keskikesän ja loppukesän taitoksen huipun. Kun pysähtyy kappaleiden välissä nojaamaan Kuikan ulkoterassin painekyllästettyyn lautakaiteeseen ja joku nainen on siinä ohessa. Yllä on sininen taivas, tähdet näkyvät heikosti. Katon yllä on valonheittäjä, mutta se jää räystään katveeseen. Hyönteiset parveilevat lämpimässä ilmassa ja valo saa ne kirkkaiksi. Hyönteisten elämän syvä mielekkyys. Oma elämä, tanssivuoden huipennus, edellisen ja ehkä tulevan vuoden välissä. Mielen ylennys ja onnen kopsahdus.

Elämykseen tarvittavan naisen ei tarvitse olla ihku tai tuoksua kuin tropiikin eksoottinen hedelmä, tärkeämpää on läsnäolo. Tanssiminen ja musiikin rytmi on osaltaan ladannut sen vieterin, joka avaa mielen hyvään jysähdykseen. Tämä malja elämälle nautitaan raakana, uskon, että esim. alkoholi heikentää elämysten kokemista, samoin kuin turha puhuminen.

Hetkeen ei kannata yrittää ripustautua, koska uusia hetkiä tulee kun ne tunnistaa. Mieli antaa merkityksen aistihavainnoille. Hyvä on hyvää ja merkityksetön merkityksetöntä. Jotakin niistä jää, jotakin, jonka voimalla voi uskaltaa auttaa vaikka sokeaa mummoa kadun yli.

Ai niin, meinas unohtua, että kesällä voi joskus kotimatkalla nähdä valaisevia yöpilviä.

Pekka

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu