TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ketola & Witikainen - ja valssista (Aragorn 2008-01-29 15:57)

Valssista

Jami
2008-01-31 10:24

”Aragorn 2008-01-29 15:57 Harvalla orkesterille valssi solisee niin että sitä on ilo tanssia.”

Tavallista valssia soitetaan nykyään aivan liian usein liian nopealla tempolla, menee koko askellus töpöttelyksi, ei kerkiä ottamaan niitä pitkiä liitäviä askeleita ja käännöksiä. Onkohan joillakin orkestereilla käsitys, että hitaan valssin rytmitys on hidas, ja sitten perinteinen pitää soittaa vastaavasti nopeutetusti? Ei niissä kuitenkaan hirveän suurta eroa pidä olla.

”Andreas pks 2008-01-30 8:14 Valssissa pysähdytään tekemään jotain härdellejä niin mielestäni sitä pitäisi tehdä sopivassa paikassa esim. laidoilla tai paikossa joissa ei ole toisten tanssin etenemisen tiellä. ………….. ”Yleensäkin tanssipikoilla soitetaan nykyisin melko vähän tavallista Valssia ja Hidas valssi, iskelmä tai muu musiikki on ottanut enemmän tilaa Valssin kustannuksella, joka on harmi. Taidotkin Valssin tanssimiseen näyttävät ruostuvan.”

Hidas valssi käy minulle myös, ja alan pitämään siitä enenevässä määrin, kun olen sitä pikkuhiljaa alkanut jotenkin hallitsemaan. Ja uskoisin, ettei hitaan valssin oppiminen ole vaikuttanut perinteisen valssin osaamiseen tai osaamattomuuteeni. Edelleenkin uskon, että normaalin valssin soittamisessa on tapahtunut jokin muutos, halutaan tehdä kaksi aivan eri tanssia, nopea ja hidas valssi. Ja niinhän ne todella ovatkin. Kuten fusku ja jivekin esim ..

”Marcos 2008-01-30 17:47 Periaatteesahan valssin askellus on pitkälti sama kuin hitaassa englantilaisessa valssissakin, vain liikkeen dynamiikka on eri. Nimenomaan lavaoloissa, hitaan valssin kuvioiden monasti karsiutuessa minimiinsä.”

Marcokselta hieno kommentti. Ei niitä pysähdyksiä valssiin mieletäni lavoilla kaivata, kilpatanssi on eri asia. Huomioidaan mieluummin muut tanssijat, ei jäädä esteeksi muille pareille. Tai sitten suunta keskilattialle, valssissahan se on yleensä tyhjempi.

- jami

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu