TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Sinkkulattarit (Eija-Tuuli 2008-01-08 17:45)

Sinkkulattarit

Pia M
2008-01-08 18:36

Tähänhän on melkein velvollisuus vastata :-)

Perusaskeleet ovat aivan samat kuin paritansseissakin. Askelkuviot ovat ainakin alkeistasolla myös melko yleisiä paritansseissa, tietysti tämä nyt riippuu hirveästi siitä että kenen laatimia koreografioita tanssitaan.

Ja lajikohtaista tuo on myös. On tansseja, joiden perusta on niin yksinkertainen, ja kuviot vain perusaskeleen variointia, että niihin yksin tanssiessa joutuu väkisinkin laatimaan jotain ekstraa jotta harrastajien mielenkiinto säilyisi. Tällaisia ovat mm. merengue ja salsa. Sitten taas cha cha, samba ja rumba ovat monipuolisempia ja tarjoavat enemmän askelvariaatioita ihan omasta takaakin.

Haitoista: joku on joskus väittänyt, että seuraamiskyky katoaa naisella jos tämä tanssii paljon sinkkuna, mutta väitän vastaan. Eihän paritanssissa ruveta kuitenkaan sieltä sinkkulattaritunnilta tuttuja sarjoja suoraan tanssimaan :-) eli kyllä paritanssissa edelleen naisen pitää seurata miehen vientiä jotta tietäisi, mitä tuleman pitää...

Muuan itse havaittu haitta tuli kyllä mieleen. Koska nainen seuraa miestä, on nainen monesti paritanssissa hiukan jälkitahdissa. Sinkkulattareissa nainen tanssii yksin ja siis enemmän tahdilleen, joten saattaa sitten paritanssissakin "jäädä päälle" se rytmin kuuntelu ja siihen askeltaminen - tämä haittaa kyllä sitten lähinnä sylitansseissa. Mutten usko, että rutinoituneelle paritanssidaamille tämäkään mikään ylitsekäymätön ongelma on.

Sinne vaan sinkkulattaroimaan! Kunto kohoaa, kehon kannatus ja ryhti paranee, tanssien ominaisliikunta ja rytmiikka kehittyvät. Toki ohjaajissa ja lajeissa on hirveästi vaihtelua, eikä kannata pettyä koko lajiin vaikka ensimmäinen ohjaaja ja ryhmä tuntuisivatkin tylsiltä. Tässä lajissa jos missä ohjaaja luo ryhmälle hengen.

Kirjoittajan avainsanat: sinkkulattarit

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu