TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tyrnävän tungoksessa... (Suke 2007-12-30 15:52)

Tyrnävän tungoksessa...

Suke
2007-12-30 15:52

Kyllä on erikoinen talven alku tämä, kun illallakin Tyrnävälle körötellessä satoi silkkaa vettä! Lunta ei ollenkaan ja vuosi vaihtumassa uuteen...

Illan orkesteri oli se vetonaula, jonka vuoksi Tyrnävän tansseihin menimme. Teemu Harjukari ja yhtyeensä Taivaanrannanmaalarit on mieluisaa kuultavaa. Musiikkia aikuiseen ja nuorempienkin makuun takuuvarmasti ja rennolla meiningillä. Oikeastaan kaikki lavatansseissa tarvittavat tanssilajit kuultiin ja kivoilla sovituksilla, jotka antavat haasteita musiikintulkintaan. Illan aikana tuli valsseja aika paljon. Musiikkien volyymit sopivat, ainoastaan taukomusiikit soivat liian hiljaa. Lattiakin oli tällä kertaa ihan jees, hyvä pito tanssia. Tuli mieleen, että PNP yhdessä Teemu H:n & yhtyeen kera on todella mainio yhdistelmä hyvälle tanssi-illalle!!!

Tyrnävän naistentanssit ovat profiloituneet vuosien saatossa varttuneen väen tanssi-illoiksi ja sehän tietää asennoitumista ennen tansseja jo niin, ettei liikkumaan todellakaan pääse omalla vauhdillaan, vaan hiljalleen pikkunättiä tanssimalla. Eilisillan tungos oli myös melkoinen, nuorempaa tanssijaakin oli paikalla aika monta. Fuskut ja todella vauhdikkaat hybridisambat mentiinkin etunurkassa, jossa on sopiva kolo tanssia rauhassa foksaajilta. Ikävä piirre Tyrnävän tansseissa oli se, että muutamilla herroilla on vain yksi suunta ja vaihde tanssissaan ja sitä pyritään jääräpäisesti noudattamaan. Anteeksipyyntöä on turha odottaa päälleajon jälkeen. Jännä juttu, kuinka ollaan sokeita silmät auki!!!

Törmäilyistä huolimatta ilta oli mukava ja kaunis kiitos siitä kimppakyytidaamillemme. Yöllä kotiin palaillessa oli sade muuttunut märäksi lumisateeksi ja niinpä aamulla olikin hieman talvisemmat maisemat ulos kurkistaessa.

Kirjoittajan avainsanat: tyrnävän seurojentalo

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu