TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
PNP:n ja Korsuorkesterin tahdeissa liidellen (Ami 2007-12-17 17:43)

Poikien valotaulusta

Ansku
2007-12-20 12:58

Nyt on paljon puhuttu valotaulusta, sen tarpeellisuudesta sekä käytön "hankaluudesta". Jösses...

Valotaululla on varmasti niin oma kannattajakuntansa kuin inhokkiryhmänsäkin. Se olkoon jokaisen oma asia.

Mutta valotaulusta ja sen käytöstä yleensä. Rahallisesti ei mikään hirveän suuri investointi, käyttö vielä helpompaa. Pojat tekevät ennen keikkaa sekä joka tauolla seuraavalle setille listan, jossa sopivat mitä soittavat ja missä järjestyksessä. Ottavat huomioon myös toisen bändin (eli eivät aloita humpalla jos edellinen bändi lopettaa settinsä siihen jne.). Aikaa menee viitisen minuuttia. Lavalla valotaulun tekstin vaihto vaatii yhden klikkauksen, jonka ehtii tehdä vaikka jollain välisoitolla. Läppärillä on valmiina ohjelma, josta valitaan vain seuraava laji (vrt. kerrostalon ovella oleva ovikellolista). Teksti vaihtuu kuin itsestään. =)

Valotaulun käyttäjät eli Tanna ja Timo ovat mukana, koska haluavat itse tulla. Kuten kaikki olemme huomanneet, osaavat kumpikin myös soittaa hienosti: Tanna pianoa ja Timo lyömäsoittimia. Valotaulun käyttö menee heillä siinä kätevästi samalla. Mutta kuten olemme myös huomanneet, on myös keikkoja, joilla Matti hoitaa valotaulun laulun ohessa. Ja silti homma toimii. *virnuilua ja vinoilua*

Joten, valotaulun käyttö ei todellakaan vaadi mitään korkeampaa tutkintoa. Varsinkaan jos muusikot sitä osaavat käyttää *wirn* <--- tämä on nyt sitten vinoilua tutuille muusikoille, turha vetää muitten hernemaata nenuun.

Valotaulu on myös vapaasti kenen tahansa käytettävissä, se ei ole Poikien yksinoikeus. Jos/kun joku muu haluaa samanlaisen/-tyyppisen käyttöönsä, niin Pojilta saa jopa apua halutessaan.

Kirjoittajan avainsanat: Pekkaniskan Pojat

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu