TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Baunssi fuskussa/jivessä (Nippo 2007-12-17 10:32)

Jive ja paljon muutakin

AKE.
2007-12-20 0:26

Suunnilleen ollaan yhtä mieltä noista ajanjaksoista. Tarkennusta vielä. Viimeistään vuonna 1923 alkoi Charleston-musiikki innostus 'The Charleston'-hitin perusteella, joka kulminoitui charleston-tanssiin. Charleston on ilmeisesti paljon vanhempaa perua. Jotkut olettavat sen alkaneen Afrikasta.

Fox(-)trot on tanssina lähtöisin jo 1900-luvun alusta. Siinä perusta oli myös aina 30-luvulle saakka 8 count. Vasta 30-luvulla Arthur Murray kehitti kuuluisan 'magic step'pinsä, jossa oli 6-count-ajoitus.

Fox(-)trotin ja lindy hopin yhteys ei ole täysin selvä. En menisi sanomaan, että lindy perustuu myös fox(-)trotiin, vaikka molemmissa oli alunperin 8 count-perusta.

Samoin tuohon lindyn syntyyn vuosi 1927 voi pitää paikkansa tai olla pitämättä paikkaansa. "Virallisesti" lindy hop syntyi vuonna 1928, kun Shorty George Snowdenin sanotaan nimenneensä tanssinsa tanssimaratonissa tuolloin tätä kysyneelle reportterille lindy hopiksi.

Lindy hopilla on muuten muitakin mahdollisia edeltäjiä (ja nimityksiä), kuten 'the hop', 'lindberg hop' ja 'walk that broad'

Lisäksi painotettakoon, että 'jive'-sanan liittyminen tanssihistoriaan on hämärän peitossa. Jive-tanssin historian me suunnilleen tiedämme, se on tullut tässä jo muutamaan kertaan selitettyä. Itse en aivan usko noihin lähettämissänne artikkeleissa mainittuihin sanaselittelyihin, joissa on haettu jive:lle rinnasteisia sanamuotoja, kuten jibe jne.

Siinäpä muutamia tarkennuksia.

Kirjoittajan avainsanat: jive, tanssi, lindy hop, lindberg hop, the hop

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu