TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanhuhovissa 3 joulupukkia (Jami 2007-12-17 9:57)

Tanhuhovissa 3 joulupukkia

Jami
2007-12-17 9:57

Kun Jäke oli lauantaina kiinni, niin piti valita tanssit kauempaa. Tanhuhovissa en ollut koskaan käynyt, ja esiintyjätkin näyttivät olevan parhaasta päästä, jopa kaksin kappalein. Nimittäin MMO ja Sinitaivas, joten päätimme evään kanssa siis lähteä Lohjalle.

Reittikartta näytti lyhyimmän reitin läpi Nurmijärven ja siitä pikkuteitä pitkin Hanko- Hyvinkää tielle, joten uskoin noin 75 km olevan reilun tunnin ajomatkan päässä. Pikkutiet olivat kuitenkin mutkaisia ja monin paikoin jäässä, vaikka lämpötila olikin plussan puolella. Joten ajonopeutta oli pakko pudottaa. Ja kova sumu rajoitti myös näkyvyyttä. Tultuamme Hanko-tielle, ja päästyämme Lohjalle tuli vielä niissä kiertoliittymissä sekoiltua, ja ajettua Lohjan keskustaan. Kiva paikka, mutta pitää käydä tutustumassa kylään joskus paremmalla ajalla. Sieltä sitten takaisin oikealle reitille ja löytyihän se Tanhuhovi, aivan hyvät opasteet päätieltä. Matka aikaa kului 1 tunti 45 min, joten oltiin paikalla vähän enne yhdeksää.

Tanhuhovissa oli pikkujoulut. En kyllä sisään mennessäni oikein ymmärtänyt, oliko koko yleisölle, kun yhdessä ovipielessä luki, että ”yksityistilaisuus”. Klökitarjoilu oli eteisessä, ja siinä näytti olevan jotain jonoakin, mutta jatkoimme kuitenkin suoraan salin puolelle tanssimaan.

Sali oli sopivan täysi, tunnelma mukava. Ja joulupukkikin muorinsa kanssa pyöri lattialla, vanhat ihmiset. Kyllä tanssi pitää hyvin ihmisen liikuntakykyä yllä, eikä dementiakaan tartu niin helposti, kun on iloisten ihmisten joukossa, totesimme, kun katselimme Korvatunturin väkeä.

Musiikki, sekä nuoremman että vanhemman kokoonpanon, oli laatutavaraa. Tanssittavaa suomalaista tanssimusiikkia kummaltakin. Erityisesti pitää mainita kiva ”mauste”, jonka MMO sai aikaan. Nimittäin tanssiessamme aloin kuulla trumpetin soittoa aivan oudosta suunnasta. Ensin luulin, että äänentoistolaitteiden vivuissa joku vähän kikkailee. Mutta sitten eväs näytti olkani yli, ja siellähän se ”EL Papa” liikkui tanssivien parien seassa soittaen trumpettia. Kivaa.

En tiedä, liittyikö tanssin opetus jotenkin pikkujouluteemaan, mutta kiva piirre oli se, kun joulupukit opettivat hetken hidasta valssia yleisölle esiintymislavan sivussa. Tanssin opiskelijat olivat omana ryhmänään, tanssivat parit tanssivat salin peräosassa. Mikrofonin kautta pukki kertoi askeleet. Saimme siinä eväs ja minä vähän kerrata hitaan valssin askeleita.

”Sata sanaa, sanomatta sanaakaan”. Tässä tuli yli sata. Yhteenvetona paikka ja ilta oli hieno, suosittelen tutustumaan Tanhuhoviin, ken ei siellä vielä on käynyt. Siisti, kodikas paikka.

- jami

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu