TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Hybridistä (Nassu 2007-12-07 5:44)

Lavajivestä

Krisse
2007-12-11 10:59

Soitetaan foksi-, jive-, beat-, rock-, twist- ja swingmusiikkia tai jotain muuta avo-otteessa tanssimiseen soveltuvaa musiikkia. Tanssijoiden toivotaan tanssivan soitettavaan musiikkiin käyttäen pääasiassa Fuskua, Jiveä, Potku(Lava)-Rokkia, Buggia sekä niiden sekoituksia ja erilaisia variaatioita. Askelvariaatiot ja kikkailut ovat enemmän kuin toivottavia. Mahdollista Boogie- ja Lindy-fiilistä olisi suotavaa ilmentää tanssimalla em. lajeja boogie- tai lindymäisesti, ei tanssimalla Boogie-woogieta tai Lindy Hoppia. Boogie Woogielle ja Lindy Hopille on omat kilpailunsa Rock´n´Swing-tanssien puolella, emmekä halua sekoittaa niitä tähän kilpailuun.

Ylläoleva siis lainaus Wihtorin laittamasta linkistä. Aika samanlainen kuin aiemmin mainitsemani (joka oli noin vuonna 2003?), poislukien se disco-puoli.

Jossain vaiheessa kuulin kommentteja että kilpailijat eivät halunneet näitä hybridilajeja kisoihin, kun on helpompaa valmistautua kisaan jossa tietää mitä lajia mennään. Näinhän se varmaan on, ja etenkin tulokasluokissa varmaan voi odottaa vähän rajallisempia valmiuksia eikä kaikkia variaatioita tarvitse osata.

Silti olen sitä mieltä että näissä hybrideissä kiteytyy se todellinen lavatanssimeininki: tanssitaan sitä mikä sopii fiilikseen ja musaan ja tuntuu kivalta, eikä ennalta annetun lajimäärityksen mukaan.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu