TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Foksaajan lantio (Nippo 2007-11-15 16:48)

Wanha tango / mustalaistango

E.Tuomas
2007-11-21 15:33

"... kuka tahansa hyvä seuraaja pystyy sitä kanssasi tanssimaan, vaikka ei olisi opetellut lajia."

Eerotuomaan käsityksen mukaan argentiinataitoinen ja muutenkin tanssinut daami pystyy helposti seuraamaan kylmiltäänkin mustalaistangon vientiä. Ja kai jokainen daami, joka pystyy harjoittelematta pitämään lajityyppisen A-asennon ja käyttää askelta argentiinalaisesti.

Epätoivoista on yrittää mustalaistangoa, jos daamilla on aina ollut lantiotyöntöinen asento tai hän on oppinut joissain tangotyypeissä käytetyn reisipalleakontaktiasennon.

Toivoisin niin argentiinalaisen kuin mustalaistangon kursseilla annettavan huomattavasti enemmän roolia tanssiasennolle ja daamin jalankäytölle. Myös vienti / kuuntelu, jotta uusia kuvioita ei tarvitsisi opetella temppuina. (Kurssikokemukseni ja kurssinvaikutuskokemukseni ovat ainakin maantieteellisesti rajalliset, joten edellä esittämääni ei pidä lukea Helsingin seudun tanssinopetusta koskevana moitteena.)

Alkuinnostuksen jälkeen en ole pahemmin käyttänyt mustalaistangoa parketeilla, tosin olen vienyt sillä askeleella valssia. Yksi syy on ollut intohimoni suomalaiseen tangoon, ja siihen olen kyllä koettanut ujuttaa em. elementtejä.

Vaan tuo "... kuka tahansa hyvä seuraaja...": Koetanpa joskus Korian Vilppulan talon rouvien kanssa; heidän kuunteluosaamistaan kun hämmästelen kerta kerran jälkeen.

Kirjoittajan avainsanat: A-asento, Argentiinalainen tango

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu